Sočni mafini s jabukom su savršeni za dezert
Ohlađene mafine pospite šećerom u prahu.
Jaja i šećer izmiješajte, dodajte ulje, mlijeko, brašno, prašak za pecivo i so.
Sastojci:
1 jaje,
100 g šećera,
60 g ulja
120 ml mlijeka
250 g brašna
1 prašak za pecivo,
prstohvat soli
200 g jabuka
2 kašičice mljevenog cimeta.
Priprema:
Jaja i šećer izmiješajte, dodajte ulje, mlijeko, brašno, prašak za pecivo i so.
Dobro promiješajte da dobijete glatku smjesu i na kraju umiješajte narendanu jabuku i cimet.
Smjesu rasporedite u kalupe za mafine u koje ste prethodno stavili papirne košarice. Pecite 30 minuta u rerni na 170 stepeni.
Ohlađene mafine pospite šećerom u prahu.