Traži se uporedna analiza cijena usluga telekom operatera u BiH u odnosu na zemlje regiona
Foto: Unsplash

Traži se uporedna analiza cijena usluga telekom operatera u BiH u odnosu na zemlje regiona

RAK BiH treba da dostavi podatke.

Komisija za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH zatražiće uporednu analizu cijena usluga telekom operatera u BiH, Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji i Crnoj Gori.

Prema usvojenom zaključku, uporednu analizu Komisiji treba da dostave Regulatorna agencija za komunikacije BiH i Istraživački sektor Parlamentarne skupštine BiH.

Iz Parlamentarne skupštine BiH je saopšteno da su članovi Komisije na današnjoj sjednici razgovarali sa predstavnicima Samostalnog sindikata radnika u BHRT-u i “još jednom se uvjerili u nepodnošljivo tešku situaciju radnika ove medijske kuće koji ne primaju platu za svoj rad”.



Tim povodom usvojen je zaključak kojim se od ministra komunikacija i transporta u Savjetu ministara Edina Forte traži da zajedno sa nadležnim ministarstvima i drugim institucijama, prije trajnog i definitivnog sistemskog rješenja teške finansijske situacije u BHRT-u, pronađe rješenje za hitnu isplatu plata radnicima BHRT-a.

Na današnjoj sjednici primljena je k znanju informacija Tužilaštva BiH od 22. aprila, a povodom zahtjeva Agencije za istrage i zaštitu BiH od 9. maja članovi Komisije usvojili su odgovor, koji će biti dostavljen Agenciji uz relevantnu dokumentaciju, ističe se u saopštenju.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)