Ne držite začine u staklenim posudama
Foto: Unsplash

Ne držite začine u staklenim posudama

Mogu uticati na miris i ukus.

Staklene posude začinima daju izgled organizovanosti i estetike u kuhinji i kod kuće, ali često nisu najbolji izbor za skladištenje začina.

Dok većina ljudi koristi staklene posude za razne namirnice, uključujući i začine, istina je da oni mogu da utiču na ukus i miris vaših dragocenih začina ako ih čuvate predugo u njima. Promijenjeni sastav zaćina će uticati i na ukus namirnica.

Većina začina ima rok trajanja od oko dvije do tri godine, ali sa pravilnim skladištenjem možete produžiti njihovu svježinu i do pet godina ili čak duže, prema stručnjacima. Međutim, staklene posude nisu najbolje rješenje, prenosi ATV.



Meta Vebster upozorava da staklene posude nisu idealne za čuvanje začina kod kuće. Preporučuje hermetički zatvorene i neprozirne kontejnere kako biste sačuvali aromu, teksturu i ukus začina. Umjesto toga, preporučuje korišćenje vrećica za začine koje čuvaju proizvod od oksidacije i održavaju ga suvim i svježim. Takođe, savjetuje da začine držite dalje od izvora toplote, kao što su rerna ili mašina za pranje sudova.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)