Samo dva kandidata se prijavila za poziciju direktora Policije Srpske
Foto: V.Ševčuk

Samo dva kandidata se prijavila za poziciju direktora Policije Srpske

Jedine pravovremene i potpune prijave.

Aktuelni direktor Policije Republike Srpske Siniša Kostrešević i trenutni zamjenik načelnika Uprave za policijsku podršku MUP-a Srpske Vlado Jovanić, jedini su kandidati za funkciju direktora Policije Srpske.

Kako je navedeno u saopštenju Nezavisnog odbora, njihove prijave su jedine dvije prijave koje su pristigle, a konstatovano je da su blagovremene i potpune.

-Kandidati koji su se prijavili na konkurs su aktuelni direktor Policije Siniša Kostrešević i trenutni zamjenik načelnika Uprave za policijsku podršku Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske Vlado Jovanić – naveli su oni.



Istakli su da će biti nastavljena procedure izbora direktora Policije RS na način kako je to propisano Zakonom o policiji i unutrašnjim poslovima.

-Ta procedura podrazumijeva nadalje intervju sa prijavljenim kandidatima, pribavljanje mišljenja ministra unutrašnjih poslova o odabranom kandidatu za direktora, te predlaganje Vladi Republike Srpske kandidata za direktora policije – istakli su oni, prenose Nezavisne.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)