SUTRA POČINJE “KASTRUM” Vitezovi stižu u Banjaluku
Foto: V. Ševčuk

SUTRA POČINJE “KASTRUM” Vitezovi stižu u Banjaluku

Organizatori ovog događaja su su „Čuvari koplja Svetog Georgija“.

Sve je spremno za još jedan Međunarodni viteški festival „Kastrum“, koji će biti održan od 7. do 9. juna na tvrđavi Kastel.

-Ove godine u junu, tvrđava Kastel u Banjoj Luci postaje epicentar srednjovjekovne magije. Pridružite nam se dok oživljavamo svijet vitezova, otkrivamo stare zanate i vještine i uživamo u igrama i zabavi za djecu i odrasle.  Ne propustite priliku da se družite sa savremenim vitezovima i da istražite čarobni svijet prošlosti – navedeno je u saopštenju organizatora.

Organizatori ističu i to kako će prvi dan festivala, petak 7. jun biti nezaboravan.



– Okupljanje je predviđeno u 19:00 časova ispred Hrama Hrista Spasitelja, gdje će se održati vjenčanje kralja Dragutina i Kataline Arpad. Nakon toga, idemo u svečani defile sa svim vitezovima, viteškim damama i borcima do viteškog sela na Kastelu. Spremite se za svečano otvaranje festivala u 20.30 časova na ljetnjoj sceni tvrđave Kastel, uz besplatan ulaz za sve posjetioce, jer vjerujemo da dijeljenjem se sve umnoži, a najljepše je kada dijelimo ljubav, mir, radost i istinu. Dođite da vidite šta se to krije u tvrđavi i ne propustite da podelimo isto uživanje u subotu i u nedelju – navode organizatori.

Poručuju i to kako su spremili bogat program i nešto posebno – odnosno nastup kultuno-umjetničkog društva, koje će izvesti tradicionalne srednjovjekovne plesove, dodajući čaroliju ovom događaju.

– Kao vrhunac večeri, koncert etno grupe „Iva“ će vas ostaviti bez daha. Uživajte u njihovim melodijama koje će ispuniti noć i dodati nezaboravan pečat prvom danu na festivalu Kastrum. Ne propustite ovo čarobno iskustvo – dodaju organizatori.

Tradicionalno, organizatori ovog događaja su su „Čuvari koplja Svetog Georgija“, koji su, baš kao prethodnih godina, najavili izuzetno interesantan i raznovrstan program, koji će da bude prilagođen svim posjetiocima – od najmlađih do onih malo starijih.

Grad je podržao Festival „Kastrum“ putem Kalendara turističkih manifestacija za ovu godinu.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)