Počeo zajednički sastanak predstavnika Srbije i Srpske
Foto: Screenshot/RTS1

Počeo zajednički sastanak predstavnika Srbije i Srpske

Srpski narod najviše želi mir - poručio je predsjednik srbije Aleksandar Vučić.

Prvi svesrpski sabor Srbije i Republike Srpske pod nazivom “Jedan narod, jedan sabor – Srbija i Srpska” održava se danas u Beogradu.

Nakon molebana u Hramu Svetog Save uslijedio je sastanak predsjednika Republike Srbije i Republike Srpske, srpskog člana Predsjedništva BiH, predsjednika narodnih skupština Republike Srbije i Republike Srpske, predsjednika vlada Republike Srbije i Republike Srpske i patrijarha srpskog.

Sastanak je u Palati Srbija, a predsjednik Vučić i Ana Brnabić svečano su dočekali delegaciju iz Srpske.



Na Svesrpskom saboru učestvuju predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsjednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević i zvaničnici najviših institucija Srbije i Republike Srpske, predstavnici Srba iz regiona, kao i crkveni velikodostojnici Srpske pravoslavne crkve.

Kako je prethodno najavljeno, ministar finansija Srbije Siniša Mali krenuo je u oblizaka npve zgrade poreske uprave zajedno sa svojim kolegama iz delegacije Republike Srpske.

Sa ministrom Malim, u obilasku su Zora Vidović ministarka finansija u Vladi Srpske, te Srđan Amidžić ministar finansija u Savjetu ministara BiH.

-Mislim da smo na pravi način ovim događajem pokazali i opravdali moto ovog sabora. Drago mi je da su svi tu sa kojima gradimo budućnost regiona. Najveća šansa nam je EKSPO, i očekujemo da će biti podsticaj razvoja celog regiona – rekao je ministar finanasija Srbije.

Foto: Instagram

Premijer Srbije Miloš Vučević sastao se u Palati Srbija sa predsjednikom Skupštine Crne Gore Andrijom Mandićem.

Vučević će kasnije imati sastanak i sa Srbima iz regiona.

Aleksandar Vučić se poslie molebana oglasio na zvaničnom Instagram nalogu:

-Molimo se da sve nesloge ostanu iza nas, da pošaljemo poruku mira, sloge i bratske ljubavi, da glasno kažemo da srpski narod najviše želi mir, jer je najveću cenu uvek plaćao kada mira bilo nije. Da u slozi i uzajamnom poštovanju živimo sa svojim komšijama, da zajedno napredujemo i sami biramo svoju budućnost – napisao je između ostalog Vučić.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)