Povećan broj za upis studenata zbog studijskog programa koji je NAKNADNO DOBIO DOZVOLU
Foto: V. Ševčuk

Povećan broj za upis studenata zbog studijskog programa koji je NAKNADNO DOBIO DOZVOLU

Umjesto 4.705 upis 4.730 studenata na prvu godinu.

Vlada Republike Srpske odlučila je danas da broj upisanih studenata u prvu godinu studija prvog i drugog ciklusa u akademskoj 2024/25. godini bude povećan sa dosadašnjih 4.705 na 4.730.

Ovom odlukom odobrava se upis 1.850 studenata na Univerzitet u Istočnom Sarajevu i to na redovan studij 1.234 studenta čije se školovanje finansira iz budžeta, 196 studenata koji sami finansiraju svoje školovanje i 298 studenata stranih državljana, te 122 studenta na vanredni studij.

Iz Biroa Vlade za odnose s javnošću saopšteno je da se izmjeni prethodne odluke pristupilo zbog povećanja broja studenata čiji se broj utvrđuje za upis u prvu godinu prvog ciklusa studija u akademskoj 2024/25. godini na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu.



Razlog za navedeno povećanje broja studenata nalazi se u činjenici da je studijski program prvog ciklusa studija Inženjerstvo informacionih sistema i tehnologija Fakulteta za proizvodnju i menadžment u Trebinju, naknadno dobio dozvolu za izvođenje.

Prema tome, zbog pristiglog prijedloga Univerziteta u Istočnom Sarajevu za izmjenu broja studenata koji se upisuju u prvu godinu prvog ciklusa studija, pristupilo se izmjenama ranije odluke.

Iz Vlade napominju da je došlo do povećanja broja studenata koji su obuhvaćeni ranije donesenom odlukom na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu, a posebno u okviru kategorije budžet za ukupno 20 upisnih mjesta na prvom ciklusu studija na pomenutoj organizacionoj jedinici Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Srna

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)