U četvrtak predavanje “Djeca i ekrani – kada je previše?”
Foto: Pexels

U četvrtak predavanje “Djeca i ekrani – kada je previše?”

Ulaz na predavanje je slobodan.

Filozofski fakultet Univerziteta u Banjaluci i Kulturni centar Banski dvor organizuju 20. juna predavanje pod nazivom “Djeca i ekrani – kada je previše?”.

Predavanje će, kako kažu, biti održano u 18 časova u Vijećnici Banskog dvora.

-Ovo predavanje dio je serije edukativnih događaja koje organizujemo sa ciljem da pomognu sugrađanima da se suoče sa različitim izazovima modernog života, te da ih podstaknu na zdravije i produhovljenije životne stilove – kazali su organizatori.



Predstojeće četvrto predavanje na temu “Djeca i ekrani – kada je previše?”, kako dodaju, održaće vanredna profesorica Filozofskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci, prof. dr Slavica Tutnjević.

-Da li je, kako i koliko u današnje vrijeme moguće i potrebno kontrolisati i ograničiti pristup digitalnim tehnologijama kod djece počev od najranijeg uzrasta pa sve do adolescencije? Razgovaraćemo o najčešćim načinima korištenja digitalnih tehnologija od strane djece i mladih, o uticaju digitalnih tehnologija na mentalno zdravlje djece i mladih, te o digitalnim vidovima zavisnosti, kako ih možemo prepoznati i šta možemo učiniti da se spriječe. Biće govora i o najčešćim problemima sa kojima se djeca susreću na internetu, koja, pored prekomjernog korištenja, uključuju govor mržnje i nasilje putem društvenih i komunikacijskih mreža, izazove, seksting, iznude – kazali su oni.

Ulaz na predavanje je slobodan.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)