ZNAJU LI AMERIKANCI? Banjalučka snajka Đamila pitala studente Harvarda da li su čuli za Balkan (VIDEO)
Foto: Instagram

ZNAJU LI AMERIKANCI? Banjalučka snajka Đamila pitala studente Harvarda da li su čuli za Balkan (VIDEO)

Šta mislite kakvi su odgovori?

Dvadesetšestogodišnja Đamila Stanić dobro je poznata Banjalučanima, jer se zbog ljubavi doselila u grad na Vrbasu i na društvenim mrežama promoviše svoju ljubav prema Republici Srpskoj, prirodnim ljepotama Banjaluke, hrani, ali i ostalim zemljama regije.

Banjaluku je počela osjećati svojim domom i pola godine provodi u Srpskoj sa suprugom Markom, a zbog posla i obaveza, pola godine borave u Bostonu, gdje su se i upoznali.

Upravo je glavni “krivac” za opčinjenost Banjalukom i Balkanom njen suprug koji sa Đamilom često snima sadržaj na Instagramu i Tik Toku.



Ovog puta Đamila je odlučila da vidi koliko mladi i učeni Amerikanci uopšte znaju o ovom kraju svijeta, pa je uradila anketu gdje je studente prestižnog Harvarda pitala da li su čuli za Balkan.

Bilo je raznih odgovora, neki nisu ni željeli da odgovore, ali velika većina nije znala odgovoriti na njeno pitanje, dok je manji broj studenata znala da je u pitanju region,  odnosno poluostrvo u jugoistočnoj Evropi.

Većini je od termina Balkan, bilo poznatije kada ih je Đamila pitala da li su čuli za Srbiju, Hrvatsku, Crnu Goru.

“Da li si ikada čula za Balkan?”, pitala je Đamila, dok je jedna studentkinja odgovorila: “Ne, ne bih rekla, žao mi je”. Međutim nakon dodatnog Đamilinog pitanja: “Da li si ikada čula za Srbiju, Crnu Goru, Hrvatsku”, dobila je potvrdan odgovor.

Isto pitanje je postavila i trojicu mladića, koji su izgledali zbunjeno.

@blackbalkangirl Do Harvard students know of the Balkan? Comment down below your thoughts and what video I should do next? #balkan #streetinterview #europe #balkantiktok #europetravel #boston #travel #travelblogger #djamilastanic #harvard #harvarduniversity ♬ original sound – Djamila Stanić

“Da li si ikada čuo za Balkan?”, pitala je još jednog a on je odgovorio: “Za šta?”, nakon čega mu je pomogla dodavši Srbija, Hrvatska, Crna Gora, te države.

Jedan mladić obučen u duks na kome piše Harvard na Đamilino pitanje o Balkanu je rekao “To je nešto rasistički, mislim”,

Pogledajte šta su Amerikanci odgovorili Đamili na pitanje da li su ikada čuli za Balkan, prenose Nezavisne.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)