Đajić poželio da Republika Srpska funkcioniše kao UKC Srpske
Foto: V.Ševčuk

Đajić poželio da Republika Srpska funkcioniše kao UKC Srpske

Đajić se pohvalio radom UKC RS, a nema građani se žale na nedostatak lijekova

UKC se ponovo suočio s nedostatkom citostatika o čemu su mediji izvještavali proteklih dana. Problem je i s lijekovima za hemofiliju.

Umjesto objašnjenja prvi čovjek republičkog kliničkog centra Vlado Đajić iskoristio je priliku da se pohvali kvalitetom rada UKC RS.

– Sve što radim za moj narod, radim punim srcem, vođen silnom željom da u svemu sa uslugama i kvalitetom rada i života idemo naprijed! UKC Republike Srpske je odličan primjer funkcionisanja institucije koja je po mnogočemu sustigla i one najbolje u Evropi i svijetu. Ne samo kada je u pitanju nova, moderna oprema, nego prvenstveno znanjem i konstantnim edukacijama naših ljekara i medicinskog osoblja možemo parirati bilo kome. Primjerom rada najveće zdravstvene institucije u Republici Srpskoj, pokazali smo da možemo, da hoćemo i da želimo naprijed u svakom segmentu. Jer u svemu tome vodi nas ljubav prema Banjaluci, prema našoj Srpskoj, prema našem narodu – proučio je Đajićna društvenim mrežama.



I dok se direktor UKC-a Vlado Đajić na društvenim mrežama hvali “kvalitetom usluga u UKC- u” i priželjkuje da tako “funkcioniše” i cijela Srpska građani Banjaluke i Republike Srpske svakodnevno ukazuju na brojne propuste u najvećoj zdravstvenoj ustanovi u Republici Srpskoj, piše Insajder.

UKC se ponovo suočio s nedostatkom citostatika o čemu su mediji izvještavali proteklih dana. Problem je i s lijekovima za hemofiliju.

– Često sam viđao i nestašice citostatika i drugih lijekova za veoma ozbiljne bolesti. Vidio sam i da se terapije polove, što je kriminalno jer se ugrožavaju životi pacijenata. Ljekari se snalaze kako mogu – objasnio je jedan od pacijenata na hematologiji, Borislav Đurić, i dodao:

– Dešava se da mi imamo određene probleme koje redovne količine lijeka ne mogu riješiti da moramo da se javimo u UKC da bi se osigurale dodatne količine lijeka i zaustavilo krvarenje koje može životno da nas ugrozi – ističe Đurić.

Ni gotovo svakodnevna pisanja medija nisu imala efekta u smislu poboljšanja usluga u UKC RS.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)