POSLASTICA Sočni mafini od mrkve
Mrkva je kraljica povrća.
Poslastica sa mrkvom.
Sastojci:
300 ml nezaslađenog bademovog mlijeka
200 g zobenih pahuljica
60 g svježe naribanih mrkvi
3 kašike grožđica
3 kašike javorovog sirupa ili meda
1 kašika čia sjemenki
1 kašičica cimeta
1 kašičica ekstrakta vanilije
¼ kašičice pimenta
orasi za ukrašavanje
grčki jogurt za ukrašavanje
Priprema:
U bademovo mlijeko umiješajte naribane mrkve, ekstrakt vanilije i javorov sirup. U tekućinu ubacite zobene pahuljice, čia sjemenke, grožđice i sve začine.
Dobro promiješajte. Smjesu podijelite u nekoliko čaša i stavite u frižider na dva sata ili idealno preko noći.
Ohlađenu zobenu kašu ukrasite s malo kremastog grčkog jogurta i nekoliko oraha. Ako želite neki hrskavi dodatak na kaši, poslužiti se možete i pečenim kokicama.
Prijatno!