POSLASTICA Sočni mafini od mrkve
Foto: Pexels

POSLASTICA Sočni mafini od mrkve

Mrkva je kraljica povrća.

Poslastica sa mrkvom.

Sastojci: 

300 ml nezaslađenog bademovog mlijeka



200 g zobenih pahuljica

60 g svježe naribanih mrkvi

3 kašike grožđica

3 kašike javorovog sirupa ili meda

1 kašika čia sjemenki

1 kašičica cimeta

1 kašičica ekstrakta vanilije

¼ kašičice pimenta

orasi za ukrašavanje

grčki jogurt za ukrašavanje

Priprema:

U bademovo mlijeko umiješajte naribane mrkve, ekstrakt vanilije i javorov sirup. U tekućinu ubacite zobene pahuljice, čia sjemenke, grožđice i sve začine.

Dobro promiješajte. Smjesu podijelite u nekoliko čaša i stavite u frižider na dva sata ili idealno preko noći.

Ohlađenu zobenu kašu ukrasite s malo kremastog grčkog jogurta i nekoliko oraha. Ako želite neki hrskavi dodatak na kaši, poslužiti se možete i pečenim kokicama.

Prijatno!

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)