SNSD neće prisustvovati žrijebanju za petog delegata
Foto: Blink

SNSD neće prisustvovati žrijebanju za petog delegata

CIK BiH je žrijeb najavio za 1. juli.

Lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je da ta stranka neće prisustvovati žrijebanju za petog delegata u Klubu Srba u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, koje je Centralna izborna komisija BiH /CIK/ najavila za ponedjeljak, 1. jula.

Dodik je rekao da je svima jasno da je namjera žrijebanja namještanje.

-Kao kada fudbaleri hoće da namjeste ekipe, uzmu jednu kuglicu ohlade u frižideru, a drugu ostave, pa kao slučajno izvučena baš ona -pojasnio je Dodik.



On je rekao da se može kladiti da će biti izvučen PDP, te da će kada sve bude završeno, biti razmotreni naredni koraci.

-Ako imaju domaće izvršioce radova, uredu, samo što se nas tiče, mi to nismo i neće ni biti. Nećemo ni prisustvovati tom sramnom izvlačenju – rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Dodik je rekao da mu nije jasno zašto je potrebno toliko pokrivalica, kada je sve namješteno da bude izvučen PDP.

-Ova priča je odjednom ispala samo zato što su oni vudjeli mogućnost da nešto prekompomuju u BiH. Eto im, neka rade šta hoće -poručio je Dodik.

Predsjednik CIK-a BiH Irena Hadžiabdić izjavila je danas da će u ponedjeljak, 1. jula, biti organizovano žrijebanje za petog delegata u Klubu Srba u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Sud BiH odbio je ranije žalbu SNSD-a na odluku CIK-a koja je krajem maja ponovo priznala listić PDP-a za Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Iz Komisije je ranije rečeno da su dobili rješenje Suda BiH kojim se odbija žalba SNSD-a, odnosno potvrđuje odluka CIK-a o potvrđivanju rezultata posrednih izbora za Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH iz Republike Srpske.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)