Savić-Banjac: Od 2021. gradska administracija u Banjaluci izdvojila milion maraka za osnovne škole!

Savić-Banjac: Od 2021. gradska administracija u Banjaluci izdvojila milion maraka za osnovne škole!

Preko 400.000 KM izdvojeno je za opremanje kabineta praktične nastave u srednjim školama.

Svjedoci smo da zadnjih dana sa netačnim navodima koji budu toliko promašeni da ih možemo  nazvati i pomalo duhovitim,  izlaze novi aktivisti raznih stranaka koji pokušavaju da se afirmišu kao lica koja politički djeluju.

To je legitimno, ali bilo bi lijepo ukazati im da je lako iznositi bombastične navode sa potpuno  netačnim podacima.

Rekla je ovo narodna poslanica Mirna Savić-Banjac.



Ona navodi sledeće:

U duhu edukacije i informisanosti, one koji pričaju potpuno pogrešne stvari jer vjerovatno nisu imali koga pitati da ih uputi, a nisu znali posvetiti dvije minute medijima i pronaći sve relevantne i javno dostupne podatke, važno je istaći sljedeće:

Od 2021.godine gradska administracija na čelu da gradonačelnikom Stanivukovićem izdvojila je rekordnih blizu milion maraka za osnovne škole!

Isto tako, preko 400.000 KM izdvojeno je za opremanje kabineta praktične nastave u srednjim školama. Ako tome dodamo činjenicu da je Banjaluka nakon 30 godina dobila osnovnu školu u Adi i preko 1.6 miliona svake godine za besplatne udžbenike za sve osnovce, jasno je da Banjaluka ubedljivo prednjači i po finansijskim sredstvima koje izdvaja za škole, ali prednjači i kao primjer dobre prakse i isticanja važnosti obrazovanja.

Dokaz za to su ne samo rekordni iznosi koji su uloženi u obrazovanje, nego i činjenica da svake godine sve više lokalnih zajednica slijedi primjer našeg grada i uvodi praksu besplatnih udžbenika – zaključuje Savić-Banjac.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)