ISTRAŽIVANJE Šta Banjalučani očekuju od lokalnih izbora i ko su favoriti?
Foto: V. Ševčuk

ISTRAŽIVANJE Šta Banjalučani očekuju od lokalnih izbora i ko su favoriti?

Prema ovom istraživanju najviše šanse za osvajanje većine u Banjaluci imaju SNSD i PDP.

Agencija “Metrics” sprovela je tokom juna istraživanje javnog mnjenja u Banjaluci, a na upitnik je odgovorilo 1,498 ispitanika, u periodu od 15. do 22. juna 2024.

– Prikupljanje podataka izvršeno je kombinovanom metodom teren+telefon, sa podjednakim učešćem – objavila je agencija “Metrics” na svom sajtu.

Agencija je napravila rezime zaključaka na osnovu istraživanja. Pa su tako građani istakli  da je potrebno prioritetno rješavanje pitanja parkinga u gradu, privlačenja privatnih investicija i otvaranja bolje plaćenih radnih mjesta, te reforma banjalučkog Doma zdravlja.



Iako su o radu gradonačelnika u prethodnom mandatu podijeljena mišljenja, potezi u domenu legalizacije, prevoza za penzionere i revitalizacije/gradnje parkova nailaze na opšte odobrenje ispitanika koji su učestvovali u ovom istraživanju, piše Mondo.

Kandidaturu Nikole Šobota za gradonačelnika (SNSD) građani posmatraju kroz prizmu djelovanja predsjednika GO SNSD, Vlade Đajića, dok njegovo obrazovanje i prethodno iskustve ne vide nužno kao prednost u političkoj areni.

Borba za prevlast u gradskoj skupštini će biti neizvjesna, a najviše šanse za osvajanje većine u Banjaluci imaju SNSD i PDP.

Iz istraživanja se vidi da je veliki broj građana politički neopredijeljen (oko 20 odsto). Rezultate pročitajte OVDJE.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)