Basara: Banjalučani pozdravljaju osvjetljenje Kastela, iako skupštinska većina nije željela da odobri projekat
Foto: Grad Banjaluka

Basara: Banjalučani pozdravljaju osvjetljenje Kastela, iako skupštinska većina nije željela da odobri projekat

Od ideje da rekonstruišemo kompletnu tvrđavu Kastel – nećemo odustati, kaže Basara.

Kastel je osvjetljenjem pokazao svoju grandioznost i brojni sugrađani nam upućuju čestitke i pohvale povodom osvjetljenja banjalučke tvrđave.

Kazala je ovo portparol Gradske uprave, Adriana Basara, koja je naglasila i to da je ovo projekat za koji se izborila gradska administracija, a čiju realizaciju skupštinska većina nije željela da podrži.

– Osvjetljenje tvrđave Kastel samo je jedan u nizu projekata koji su naišli na odobrenje, a realizacijom i oduševljenje naših sugrađana, a ujedno je još jedan od projekata koje skupštinska većina nije željela da podrži. Ipak, uprkos tome, mi smo našli način kako bi realizovali ovaj projekat i kako bi ovaj gradski simbol bio osvijetljen prvi put u istoriji. Ponosni smo na to, jer sada svi naši sgurađani, ali i brojni turisti koji dolaze u Banjaluku, mogu da prošetaju ovom dionicom i u večernjim časovima. Takođe, bitno je naglasiti da od ideje da rekonstruišemo kompletnu tvrđavu Kastel – nećemo odustati, iako je riječ o izuzetno zahtijevnom i obimnom poslu – naglasila je Basara.



Podsjetila je i na to da ovo nije jednini projekat koji nije našao na razumijevanje od strane pojedinih odbornika u Skupštini Grada.

– U nekoliko navrata, gradonačelnik je kandidovao Odluku o izgradnji kolektora, što takođe nije dobilo podršku odbornika, a što je, sa druge strane, naišlo na veliku podršku naših sugrađana. Uz sve to, nikada nisu podržali ni ideju o izgradnji najvećeg gradskog parka, koji se nalazi u neposrednoj blizini tržnog centra „Delta planet“. Od svih projekata koji su izuzetno bitni za naše građane samo mogu da poručim da mi nećemo odustati – zaključila je Basara.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)