Istraživanje Metrics consulting: Stanivuković ima najveću podršku u Banjaluci

Istraživanje Metrics consulting: Stanivuković ima najveću podršku u Banjaluci

Trka za gradonačelnika Banjaluke.

Agencija za istraživanje tržišta i javnog mnjenja Metrics consulting objavila je rezultate istraživanje podrške kandidatima za gradonačelnika Banjaluke.

– Aktuelni gradonačelnik Draško Stanivuković trenutno uživa najveću podršku, s obzirom na to da 34,3 odsto ispitanika koji se izjašnjavaju kaže da bi glasalo za njega. Šobot ima 30 odsto podrške. Treća prema odgovorima ispitanika je Јelena Trivić, sa 16,1 odsto podrške u našoj anketi – istakli su iz Metrics consultinga, prenosi RTRS.

Ističu da trka za poziciju gradonačelnika najvećeg grada u Srpskoj postaje sve neizvjesnija.



Ipak, kako su naveli, najzanimljivija situacija je među takozvanim “neodlučnim” glasačima, kojih ima 19,5 odsto.

Ovaj broj je više nego dovoljan da bilo koji od kandidata odnese pobjedu u slučaju da pridobije neutralne, koji još uvijek nemaju čvrste političke preferencije.

– Ključna stvar tokom predstojeće kampanje biće upravo mobilizacija neutralnih glasača, na osnovu kampanje i predstavljene vizije Banjeluke od 2024. do 2028. godine. Ono što je važno napomenuti jeste činjenica da su se tokom anketiranja glasači aktuelnog gradonačelnika najslobodnije izjašnjavali o ovom pitanju – naveli su iz Metrics consultinga.

Naveli su da su četverogodišnji mandat i medijska prisutnost Draška Stanivukovića učvrstili njegovo biračko tijelo, koje svom favoritu daje otvorenu podršku, bez zadrške.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)