U UKC Srpske dobila SEPSU, pogrešnom terapijom ugrozili joj život

U UKC Srpske dobila SEPSU, pogrešnom terapijom ugrozili joj život

Ovakve vijesti uvijek šokiraju.

Elena Milašinović iz Banjaluke pretrpjela je ozbiljne zdravstvene komplikacije nakon naizgled bezazlenog pada na poslu.

Nakon što je pala i primijetila malu povredu na prstu, odlučila je otići u Univerzitetski klinički centar kako bi provjerila da li je sve u redu.

-Pala sam na ruku i vidjela malu otvorenu ranu na prstu. Otišla sam na UKC da obavim rendgen i vidim ima li fraktura. Doktorica je rekla da nema, stavila mi gips i nije mi preporučila nikakav antibiotik. Vratila sam se kući misleći da je sve u redu – prisjeća se Elena.



Sljedećeg dana, uz nagovor roditelja, ponovo se vratila na UKC jer se osjećala loše. Ruka je bila otečena do ramena i imala je visoku temperaturu. Tada je postalo jasno da je terapija pogrešno procijenjena, što je dovelo do komplikacija.

-Vratila sam se na UKC i otkriveno je da imam sepsu. CRP mi je bio 400. Ljekari su se tada fokusirali na spašavanje mog života, a ne na povredu prsta – priča Elena, prenosi Insajder.

Uslijedilo je nekoliko operacija, ali su prognoze za prst bile loše. Doktori su joj predložili amputaciju prsta, ali je Elena odlučila potražiti drugo mišljenje u Beogradu.

-Na svoju odgovornost sam tražila da me prebace u Beograd. Tamo me je operisao doktor mikrohirurg Palibrk Tomislav, koji mi je spasio prst. Još uvijek sam u Beogradu, primam terapije i oporavljam se. Neizmjerno sam zahvalna dr Palibrku jer je spašavanjem prsta spašen i moj način života – objašnjava Elena.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)