Govedarica: Stevandić namjerno izostavio da obavijesti i sprovede odluku o Izbornom zakonu Republike Srpske
Foto: V.Ševčuk

Govedarica: Stevandić namjerno izostavio da obavijesti i sprovede odluku o Izbornom zakonu Republike Srpske

Ko i šta krije?

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić rekao je da je u prošli petak dobio informaciju od Službenog glasnika da je donesena odluka na Ustavnom sudu Republike Srpske u vezi sa Izbornim zakonom Republike Srpske.

Stevandić je dodao da se odluka tiče povrede mehanizma vitalnog nacionalnog interesa bošnjačkog naroda, te da je zakon proslijedio na potpis predsjedniku Republike Srpske, Miloradu Dodiku, odmah nakon što je parlament Republike Srpske dobio odluku koja je objavljena u Službenom glasniku Republike Srpske.

– Predsjednik Narodne skupštinr ne prima SMS poruke od Ustavnog suda Bosne i Hercegovine. 2. jula je Službeni glasnik Republike Srpske potvrdio odluku Ustavnog suda Republike Srpske. 5. jula Službeni glasnik Republike Srpske dostavlja NSRS štampano izdanje broja u kojem je ta odluka i ona je u ponedjeljak istog trenutka poslata predsjedniku Republike Srpske, Miloradu Dodiku, na potpis. Danas je zadnji rok da to on vrati na ovjeru Službenom glasniku Republike Srpske. Nemam ja razloga da nešto krijem – rekao je Stevandić.



Šef Kluba poslanika Za pravdu i red Nbojša Vukanović, zamjerio je Stevandiću da je znao za odluku Ustavnog suda Republike Srpske još 28. juna, te da je namjerno krio.

– Zavrnuli su vam uši kolege Bošnjaci i stranci, pa ste okrenuli ploču. Povukli ste se pred zakonom – rekao je Vukanović

Predsjednik Kluba poslanika SDS  Vukota Govedarica, rekao je Stevandiću da je namjerno izostavio da obavijesti i sprovede odluku o Izbornom zakonu Republike Srpske, pišu Nezavisne novine.

– Vi ste namjerno izostavili da kažete da nema odluke da biste se prijavili za izbore kod vama mrskog Cenralnoj izbornoj komisiji BiH i Šmita. Pa onda kada se to završi, da kažete: “e, evo šta da se radi”. Sve je to prevara, sve ste vi to znali – naglasio je Govedarica.

 

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)