Raelizovan važan projekat: “Koristi riječi za povezivanje, a ne za razdvajanje”
Foto: V. Kresojević

Raelizovan važan projekat: “Koristi riječi za povezivanje, a ne za razdvajanje”

„Promocija kulture dijaloga u svrhu sprečavanja govora mržnje na internetu“.

Pod sloganom „Koristi riječi za povezivanje, a ne za razdvajanje!“, proteklih dana u Domu omladine održan je dvodnevni trening posvećen prevenciji govora mržnje i promociji pozitivne onlajn kulture.

Kako je rekla savjetnica gradonačelnika, Milada Šukalo ova radionica je prošla i više nego uspješno, okupivši 35 učesnika, koji su u toku dva dana imali priliku da se upozanju sa pojmom govora mržnje.

– Projekat pod nazivom „Promocija kulture dijaloga u svrhu sprečavanja govora mržnje na internetu“ je uspješno realizovan zahvaljujući finansijskoj podršci Savjeta Evrope i Evropske unije. Naša dvodnevna radionica okupila je učesnike koji su imali priliku da se upoznaju sa pojmom govora mržnje, razlike između govora mržnje i slobodnog izažavanja, te mehanizmima zaštite od istog. Takođe, diskutovali smo i o posljedicama koje govor mržnje ostavlja na pojedince i društvo – kazala je ona.



Dodala je i to kako su u okviru kreativnog dijela radionice učesnici kreirali sadržaje koji pozivaju na sprečavanje govora mržnje i šalju jake poruke na ovu, veoma važnu temu.

– Hvala Dajak klubu što je svakom učesniku poklonio vaučer za vožnju dajak čamcem po našem predivnom Vrbasu. Ovih dana ćemo našim sugrađanima podijeliti informativnu brošuru pod sloganom „Koristi riječi za povezivanje, a ne za razdvajanje!“ – zaključila je Šukalo.

Kombinacija teorijskih predavanja, interaktivnih vježbi, studija slučaja i kreativnih radionica, doprinijela je boljem razumijevanju teme, a ujedno razvila i konkretne vještine za aktivan doprinos stvaranju sigurnijeg, inkluzivnijeg i poštovanjem vođenog onlajn prostora.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)