Šukalo: Unapređujemo mjere urbane mobilnosti u našem gradu

Šukalo: Unapređujemo mjere urbane mobilnosti u našem gradu

Cilj je što više pješačkih zona- istaklaje Šukalo.

Od prvog dana angažmana u Gradskoj upravi, zalažem se za urbanu mobilnost i izuzetno sam ponosna što, uz podršku gradonačelnika Draška Stanivukovića, izgrađujemo i širimo šetališta i biciklističke staze, promovišemo vožnju bicikala i trotineta.

Kazala je ovo savjetnica gradonačelnika Milada Šukalo, te je podsjetila i to da je završena studija javnog prevoza u našem gradu.

-Promjene u saobraćaju podrazumijevaju i promjene svijesti građana, jer smo svjesni da moramo staviti naš, grad kao ekološku sredinu – na listu prioriteta – istakla je Šukalo.



Pojasnila je da je cilj gradske administracije da obezbijedi što više pješačkih zona.

-Želimo da imamo što više pješačkih zona, kao što je Gajeva ulica. Žeilmo da naša Banjaluka sačuva epitet „grad zelenila“. Dodatno, cilj nam je i izgradnja podzemnih garaža – naglasila je Šukalo.

Šukalo je naglasila i to da je u planu uvođenje malih električnih vozila na šetalištima “banjalučkih kavalira”, kao i uvođenje električnih autobusa.

– Moram da kažem da ovo nisu samo kozmetičke promjene, već i povećanje stepena bezbjednosti u saobraćaju. Ponosni smo na to da projekti koje je Banjaluka sprovela i planira da sprovede, prepoznati od strane mnogobrojnih stručnjaka iz oblasti zelene mobilnosti – zaključila je Šukalo.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)