Dodik ne prihvata odluku CIK-a BiH
Foto: V.Ševčuk

Dodik ne prihvata odluku CIK-a BiH

SNSD je izgubio petog delegata u Domu naroda PS BiH.

Lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da neće biti prihvaćena odluka Centralne izborne komisije (CIK) BiH da mandat Snježane Novaković Bursać u Domu naroda Parlamentarnoj skupštini povjeri Nenadu Vukoviću i da će biti iskorištene sve pravne mogućnosti protiv te odluke.

Dodik je podsjetio da su organi SNSD-a, čiji je lider, rekli da će iskoristiti sve pravne mogućnosti u tom pogledu, ne očekajući da se nešto desi, nego kako bi se pokazalo koliko je ovo apsurdan sistem.

-A sa političkog nivoa gledanja nećemo se pomiriti sa tom odlukom – istakao je Dodik.



Ako je bilo potrebe, Dodik je rekao da je CIK trebalo da vrati Narodnoj skupštini Republike Srpske izbor jednog delegata u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH, čime bi odgovornost bila prebačena na Narodnu skupštinu.

-Nemaju te pameti, hoće da omalovaže čitavu Republiku Srpsku i čitav sistem poslanika koji su to izabrali. Vidjećemo kako će se odvijati stvari, da ne prejudiciram, ali mnogi će da osjete – naglasio je Dodik.

On je podsjetio da primarno delegate u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH bira Narodna skupština Republike Srpske, a ne CIK.

-Ali još imamo snažne mentore i pokrovitelje iz inostranstva, pa im djeluje da mogu svašta da rade – rekao je Dodik, navodeći da je uz nelegalni i nelegitimno izabrani CIK u sve ovo uključen i Sud BiH.

Prema njegovim riječima, kako se u CIK-u niko nije zapitao ko je od njih pogriješio i kako su prije dvije godine dali mandat Snježani Novaković Bursać, prenosi Mondo.

 

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)