Stanivuković uoči današnje sjednice: Mnogo dobrih prijedloga, SNSD već traži izgovore za sabotažu
Foto: V. Ševčuk

Stanivuković uoči današnje sjednice: Mnogo dobrih prijedloga, SNSD već traži izgovore za sabotažu

Odbornici odlučuju da li će mladi bračni parovi imati besplatne placevi da li će sela imati redovno vodu.

Gradonačelnik Draško Stanivuković najavio je da je za današnju sjednicu Skupštine grada Banjaluka Odluku o tome da Grad Banjaluka uloži deset miliona KM u rješavanje pitanje rezervoara Tunjice jedan i dva, i to je kako je kazao – jedno sistemsko rješenje.

– Ovim će se riješiti i jedino preostalo žarište, izazov sa vodosnabdijevanjem potokozarskih sela – kazao je gradonačelnik.

Dodaje da ukoliko odbornici danas podrže ovaj prijedlog, radovi mogu da krenu već narednih mjeseci, da bi do kraja godine prijekat bio i završen. Međutim, iz SNSD već stiže odgovor da neće podržati ovaj prijedlog.



Stanivuković to vidi kao izgovor za sabotažu i ne odustaje od prijedloga, pozivajući odbornike da ipak glasaju i daolakšaju život sugrađanima u pomenutim dijelovima Banjaluke.

 

Sjednica počinje danas u devet časova, kada ćemo i znati kako će se ostali odbornici izjasniti o ovom prijedlogu.

Među predloženim tačkama je i Izvještaj EBRD-a o napredovanju projekata vodosnabdijevanja „Voda 3“ i kako napominje gradonačelnik – ukoliko ne bude usvojen dovodi se u pitanje grant od osam miliona KM.

Takođe, za dnevni red predložen je otpis komunalne naknade građanima kojima je zastario dug, a to je dug stariji do tri godine. Dio koji je zastario se otpisuje, a dio koji su uplaćivali računaće se kao pretplata.

Gradonačelnik je najavio i da je za danas predložena Rezolucija o privatnim vrtićima, koja predviđa rast subvencija da bi do polovine naredne godine bila izjednačena cijena privatnih i javnih vrtića.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)