KRENULO IZ BANJALUKE Udruženje “Moje dijete” poziva sve lokalne zajednice da obezbijede besplatne udžbenike
Foto: Grad Banjaluka

KRENULO IZ BANJALUKE Udruženje “Moje dijete” poziva sve lokalne zajednice da obezbijede besplatne udžbenike

Kupovina knjiga i školskog pribora predstavlja ogroman teret roditeljima.

Udruženje za podršku i promociju prava djece i roditelja “Moje dijete” poziva sve načelnike i gradonačelnike, koji to još nisu učinili, da obezbijede nove besplatne udžbenike za osnovce od petog do devetog razreda u njihovim lokalnim zajednicama.

Ističu kako su pojedine lokalne zajednice to već učinile, što je znak da je to moguće realizovati.

–Prema našim informacijama, besplatne udžbenike svojim osnovcima trenutno obezbjeđuju Banjaluka, Prijedor, Prnjavor, Modriča i Bijeljina. Pozivamo kandidate za načelnike i gradonačelnike na predstojećim lokalnim izborima, da se u okviru svojih kampanja obavežu da će obezbijediti osnovcima od petog do devetog razreda nove besplatne udžbenike. Neka time pokažu da misle na dobrobit svojih građana, jer kupovina knjiga i školskog pribora predstavlja ogroman teret roditeljima. Novca sigurno ima, samo se treba malo bolje i korisnije rasporediti – navedeno je u saopštenju.



Udžbenici od prvog do petog razreda besplatni su za sve učenike osnovnih škola u Republici Srpskoj, a njihovo finansiranje obezbjeđuje Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.

 

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)