Ninković o besplatnim placevima:  Neće biti sjednice, neka Stanivuković ide svojoj kući
Foto: BLINK

Ninković o besplatnim placevima: Neće biti sjednice, neka Stanivuković ide svojoj kući

Može da misli da ima pravo da zakaže sjednicu, ali nema i neće je održati - rekao je on.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković pozvao je danas odbornike da podrže odluku o dodjeli besplatnih placeva mladim bračnim parovila u Banjaluci i predsjednika Skupštine grada Ljubu Ninkovića da zakaže sjednicu kako bi se raspravljalo o ovoj temi, na šta je predsjednik odgovorio da neće zakazati sjednicu.

Stanivuković je tokom pres konferencije naglasio da predsjednik Skupštine grada Ljubo Ninković ne želi da zakaže održavanje sjednice, te da sam gradonačelnik ima pravo da zakaže sjednicu ukoliko to predsjednik skupštine odbije da uradi.

– Svi su imenom i prezimenom napisani da potpišu ovu odluku i da izglasa da ova odluka dobije podršku. Ne vidim razlog da to ne bude u julu ili avgustu. Da nema nekolicine ljudi zadojenih mržnjom ova vijest bi iz Banjaluke obišla region. Ne znam nijedan grad u Evropi da je pripremio besplatne placeve za mlade bračne parove kao i ostale pogodnosti, građevinska dozvola, priključak vode i kanalizacije kao i projekat za kuću. To je oko 50.000 KM podrške mladom bračnom paru u početku – rekao je Stanivuković.



On je podsjetio da je veliki broj porodica napustio Republiku Srpsku prošle godine, kako kaže, skoro dvije porodice dnevno, a i dalje se čeka sa ovom odlukom.

Nedugo nakon obraćanja gradonačelnika Banjaluke oglasio se predsjednik Skupštine Ljubo Ninković koji je poručio da neće zakazati sjednicu, ali takođe neće dozvoliti Stanivukoviću da zakaže sjednicu.

– Vidim da traži da zakažem sjednicu. Ta sjednica je zaključena. Može da misli da ima prava kakva hoće, ali to pravo nema i neće je održati – naglasio je Ninković.

U svom obraćanju medijima imao je i poruku za gradonačelnika potvrđujući mu da nema namjeru stavljanja teme besplatnih placeva za mlade bračne parove pred odbornike.

– Može da misli da ima prava kakva god hoće, to pravo nema i neće je održati. Neka ide u svoju kuću i pravi tamo cirkus ovdje to neće raditi – ponovio je Ninković.

 

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)