Crnadak: SNSD će ugroziti čak i entitetsko glasanje u institucijama BiH
Foto: Blink

Crnadak: SNSD će ugroziti čak i entitetsko glasanje u institucijama BiH

Tvrdi da je Srpska u sve većoj izolaciji zbog SNSD-a.

Tačno je da ljudi iz vrha SNSD režima sve češće priznaju da je Republika Srpska u ozbiljnim finansijskim problemima i da postoji sve veća međunarodna izolacija koja donosi opterećujuće blokade u funkcionisanju čitavog sistema.

To tvrdi Igor Crnadak, potpredsjednik PDP i šef Kluba poslanika te stranke u Narodnoj skupštini Srpske.

-Ali, oni to priznaju samo zato što su doveli Republiku Srpsku na rub kolapsa i zato što im je sada jedini izlaz da od sebe prave žrtve, a za užasnu međunarodnu i finansijsku poziciju Srpske okrivljuju nekog drugog – dodaje Crnadak.



Prema njegovim riječima, rukovodstvo Republike Srpske je potpuno izolovano i nemaju nikakav manevarski prostor, svi pristupi normalnim izvorima finansiranja su im presječeni, a u toj poziciji su se našli samo zato što ih je interesovala isključivo njihova lična korist i bogaćenje.

–Zbog svega toga oni su sada u mišolovci i nemaju kuda, doveli su sebe u bezizlaznu situaciju, ali na žalost ugrozili su stabilnost same Republike Srpske, njene finansije doveli do tačke pucanja, a nismo daleko od momenta kada će ovakvo ponašanje SNSD režima ugroziti osnovne mehanizme zaštite koje imamo po Dejtonu, poput entitetskog glasanja – objavio je Crnadak na Fejsbuku.

Potom postavlja pitanje – šta vlast radi da otkloni blokade?

-Ne radi ništa, jer ono što sada treba da se uradi u Republici Srpskoj oni niti mogu, niti smiju uraditi. Jedini izlaz iz ove situacije je da se institucije Srpske što prije oslobode stega režima, da sa frekvencija RTRS počne dolaziti istina i da se narod suoči sa razmjerima korupcije i organizovane pljačke koju je SNSD proveo za vrijeme svoje vladavine. Brzo procesuiranje odgovornih za najveće i najočiglednije afere, uz mukotrpne i teške pregovore kako bi se Srpska vratila u svjetske tokove i obezbjedila reprogram svojih sadašnjih zaduženja, dugoročnim i stabilnim međunarodnim aranžmanima,su ključne akcije potrebne Srpskoj, ali to se ne može desiti dok sa vlasti ne odu Dodik i SNSD – tvrdi Crnadak.

“Kraj režima se sasvim približio”

Kako kaže, teško mu je odgovoriti da li je Dodik ostao sam, ali je činjenica da je njegova snaga svakim danom sve manja, da brzinom svjetlosti gubi autoritet i da se kraj „režima“ sasvim približio.

-Zato je važno da se jasno prepozna alternativa i nova struktura vlasti u Republici Srpskoj u post-Dodik eri i upravo zato već dugo vremena insistiram na sveobuhvatnom dogovoru opozicionih snaga, koji će se morati postići što prije nakon lokalnih izbora – zaključuje Crnadak, prenosi Srpskainfo

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)