MOLITVE POVODOM SVETOG ILIJE Stanivuković kum slave u Hramu u Ramićima, obišli i druge lokacije (FOTO)
Foto: A. Čavić

MOLITVE POVODOM SVETOG ILIJE Stanivuković kum slave u Hramu u Ramićima, obišli i druge lokacije (FOTO)

Posebna je čast biti kum današnje slave - rekao je on.

Srpska pravoslavna Crkva danas obilježava Svetog proroka Iliju.

U prisustvu brojnih mještana i vjernika danas je obilježena slava u Hramu Svetog proroka Ilije u naselju Ramići, a kum slave bio je gradonačelnik, Draško Stanivuković.

-Posebna je čast biti kum današnje slave ovog prelijepog Hrama u čijoj obnovi učestvuje i moja porodica, zbog čega i kao gradonačelnik, ali i kao mlad čovjek osjećam veliku potrebu da na ovom Hramu završimo sve što je preostalo, jer sasvim je sigurno da je ovo mjesto okupljanja, sabiranja, ali i mjesto dubokih molitvi. Slavski kolač, molitva i druženje sa svima vama učinili su da ovaj dan započne na najljepši mogući način – kazao je gradonačelnik.



Poručio je kako će nastaviti da se iz godine u godinu okupljaju na ovoj lokaciji.

-Svima koji obilježavaju svetog proroka Iliju neka je na zdravlje i sapsenje današnji praznik – poručio je gradonačelnik.

Nakon toga, gradonačelnik je sa saradnicima bio i na obilježavanju slave u Crkvi u mjesnoj zajednici….

Predstavnici Grada, predvođeni savjetnicom gradonačelnika Mirnom Savić-Banjac sa vjernim narodom boravili su danas i u Crkvi svetog Ilije u naselju Motike, dok je takođe predstavnici Grada predvođeni savjetnicom gradonačelnika, Vedranom Prole boravili na obilježavanju slave Crkve u Krupi na Vrbasu.

Kako bi odali počast poginulim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata, danas je služen parastos u Mjesnoj zajednici Donja Kola, a polaganju vijenaca prisustvovali su portparol Gradske uprave, Adriana Basara, predsjednik Skupštine Grada, Ljubo Ninković te predstavnik Odjeljenja za boračko invalidstku zaštitu, Radivoj Majstorović.

Kako je poručila Basara – i danas se sjećamo junaka iz odrambeno – otadžbinskog rata, njih 22 iz Donjih Kola.

-Ti borci su Republiku Srpsku stavili iznad onog što je najvrijednije – svojih života. Naš dolazak ovdje je najmanje što možemo da uradimo. Svakodnevno, značaj njihove žrtve treba da prenosimo na mlađe generacije. Zato, Republiku Srpsku treba da čuvamo na sve moguće načine – kazala je ona.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)