Đoković slomio Muzetija i zakazao finale sa Alkarasom
Foto: X

Đoković slomio Muzetija i zakazao finale sa Alkarasom

Bravo Nole!

Novak Đoković plasirao se u finale Olimpijskih igara u Pariza nakon što je večeras u polufinalu porazio Italijana Lorenca Muzetija sa 6:4, 6:2.

Noleta u nedjeljnom finalu čeka Karlos Alkaras. Srpski as je prolaskom u finale za Srbiju obezbjedio novu olimpijsku medalju a kojeg će biti sjaja saznaćemo uskoro.

Đoković je prvi put ušao u finale na OI, ima jednu bronzanu medalju i dva četvrta mjesta.



II SET

6:2 Gotovo je, Novak Đoković je u finalu OI u Parizu. Imao je tri meč lopte a onu posljednju je iskoristio za pobjedu.

5:2 Đokovića još samo jedan gem dijeli od finala i sigurne srebrne medalje na Olimpijskim igrama

4:2 Brejk Đokovića! Nije iskoristio prvu ali jeste drugu. Sada je on mnogo agresivniji na terenu ito isplatilo.

3:2 Otupila je oštrica napada Italijana. Nole uzima gem na svoj servi i prekida seriju ribrejkova.

2:2 Novi ribrejk. Ne da se Đoković i vraća rezultat opet u egal.

1:2 Nervoza je ipak učinila svoje i Muzeti opet pravi brejk. Nole je imao raspravu sa sudijom koji ga je dva puta opomenuo za kršenje pravila o dozvoljenom vremenu za serviranje a svemu je prethodila serija grešaka srpskog tenisera.

1:1 Gunđao je Đoković nakon pretrpljenog brejka a onda ribrejkom vratio stvari na početak.

0:1 Brejk. Muzeti je tokom odmora razbio reket i to mu je izgleda pomoglo jer otvara drugi set osvojenim gemom.

I SET

6:4 Novak dobija prvi set i to prvim brejkom. Italijan je u pojedinim trenucima potcijenio Noleta i to mu se obilo o glavu. Imao je 40:0.

5:4 Bio je srpski as u “pipavoj” situaciji ali dobar servis i greške rivala održale su ga na pravom kursu. Imao je dionicu trčanja po terenu i koljeno za sada djeluje dobro.

4:4 Ne odustaje Italijan od agresivne igre a pritom i griješi. Međutim Nole nikako da pronaše način da to materijalizuje.

4:3 Nole izgleda dobro na terenu. Nema problema da riješi gem na svoj servis, još samo da realizuje šanse koje mu rival pruža sa druge strane.

3:3 Četrdeset minuta se igra u Parizu i rezultat je i dalje izjednačen.

3:2 Bilo je dosta materijala za nerviranje u prethodnom gemu ali Đoković se nije prepustio tome i bez izgubljenog poena dobija peti gem.

2:2 Četiri brejk lopte je imao Nole i nijednu nije iskoristio. Brzo je došao do 40:0 na servis rivala alinije uspio da završi posao. Nakon toga je ponovo imao brejk šansu ali ni nju nije relizovao.

2:1 Pun je samopouzdanja Italijan. Agresivan je i napada Noleta snažnim udarcima. Neki su precizni a neki ne pa ne koristi prvu brejk loptu. Ipak Nole je zasada miran i fokusiran pa tako osvaja i svoj drugi gem.

1:1 Siguran je Muzeti na svoj servis.

1:0 Novak je prvi servirao i uz dosta problema stigao do prvog gema. Pet minuta mu je trebalo za to. Italijan ga je natjerao da trči vjerovatno sa željom da vidi u kakvom je fizičkom stanju njegov rival.

Nezavisne

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)