Stanivuković: Oružana akcija “Oluja” je sinonim za strašnu tragediju krajiških Srba (FOTO)
Foto: Iks

Stanivuković: Oružana akcija “Oluja” je sinonim za strašnu tragediju krajiških Srba (FOTO)

Tragedija, koja opominje. Obaveza svih nas je da budemo ovdje - poručio je Stanivuković.

Oružana akcija “Oluja” je sinonim za strašnu tragediju krajiških Srba, ali i sinonim našeg zajedničkog vaskrsenja.

Izjavio je ovo gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

-Više od 2.000 stradalih, preko 220.000 protjeranih, hiljade porušenih kuća i radnji, desetine bolnica i pravoslavnih crkvi, hiljadu spomenika, porušeni muzeji, imanja, trgovine i groblja… Upravo zbog ovih brojki nikada ne smijemo da zaboravimo 4. avgust i ono što se dešavalo narednih dana, jer ako to zaboravimo, znači da smo se odrekli naše istorije, a samim tim i budućnosti.



Dodao je:

-Svake godine, obilježavajući veliku tragediju krajiških Srba, treba da suštinski produbimo naše pamćenje na taj događaj, da se odupremo nepravdi zaborava koja nas kao narod iskušava. Dostojanstveno obilježavanje važnih datuma kao što je Pogrom krajiških Srba u oružanoj akciji “Oluja” povezuje naš narod i stvara neraskidive veze Republike Srpske i Srbije i čini da te veze budu još snažnije.

-Hvala rukovodstvu Srbije što iz godine u godinu ulažu značajne napore da ovaj dan ovako izgleda, a obaveza svih nas je da danas budemo ovdje, jer ako zaboravimo, rizikujemo da nam se isto ponovi. Neka živi Srbija, neka živi Republika Srpska i naš narod – poručio je Stanivuković.

 

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)