Važni projekti obilježili sedmicu: Povoljnija kupovina za penzionere i roditelje, voda u Racunama, izgradnja “Ćiriličnog parka”
Foto: Grad Banjaluka

Važni projekti obilježili sedmicu: Povoljnija kupovina za penzionere i roditelje, voda u Racunama, izgradnja “Ćiriličnog parka”

Značajni projekti u Banjaluci.

Racune konačno dobile vodu, počela izgradnja „Ćiriličnog parka“, dodijeljena rješenja o povećanim subvencijama za privatne vrtiće, uvedene „Kartice prijateljstva“ i „Kartice za zdravo djetinjstvo“.

Ovo je samo dio velikih projekata i novih mjera podrške sugrađanima, koji su okončani odnosno počeli u sedmici koja je na izmaku.

-Veliki dan za mještane Racuna. Na radost svih, završili smo gradnju vodovodnog sistema ukupne dužine 14 kilometara i vrijednosti 1,6 miliona KM. Oko 70 kuća dobiće vodu, a ovo je primarni sistem koji će značiti, uz ulaganje dodatnih 600.000 KM u vremenu pred nama, dobitak vode za 150 domaćnistava – poručio je ovo gradonačelnik Draško Stanivuković tokom posjete Racunama, gdje je vrijednim domaćinima uručio vaučere za besplatan priključak na vodovodnu mreže.



Banjaluka dobija i najljepšu zelenu oazu na lokaciji tzv. Kupusišta, gdje je počela gradnja „Ćiriličnog parka“.

-Ovo je park i muzej na otvorenom. Dakle, sve ostaje isto uz jednu stazu širine 1,6 metara uz koju dolazi 30 ćiriličnih skulptura od prirodnih materijala i uklopljenih u ambijent. Ostaje svako drvo i sadimo dodatna, ostaju klupe i dodajemo nove – kazao je gradonačelnik, dodajući da zajedno sa „Ćiriličnim parkom“, u ovom trenutku intenzivno se gradi pet parkova.

Sedmicu na izmaku svakako obilježila je nova mjera podrške za roditelje i penzionere – “Kartice prijateljstva” i “Kartice za zdravo djetinjstvo”, za koje su prijave već počele. Oni će u određenim radnjama uz ove kartice imati mogućnost da uz popuste kupe: bebi opremu, pelene, igračake, lijekove, prehrambene proizvode, bijelu tehniku, gorivo i druge potrepštine.

Kako je najavio gradonačelnik biće pripremljene i „Kartice prijateljstva“ za samohrane roditelje, te za roditelje djece sa poteškoćama u razvoju.

I tokom ove sedmice nastavljena je realizacija više mjera podrške, pa su tako uručena rješenja o povećanju subvencija za privatne vrtiće za koje, Grad izdvaja 5 miliona KM.

Uručeno je i 50 rješenja o besplatnoj legalizaciji, sedam porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida dobilo je rješenja o podršci pri stambenom zbrinjavanju;

U tekućoj sedmici završeni su i značajni radovi na saobraćajnoj infrastrukturi, pa su tako novi asflat dobili mještani u zaseoku Ćulumi na granici Saračice i Bistrice i u Rajkovcu u Mjesnoj zajednici Rekavice, dok je asfaltiran i krak Ulice Nenada Kostića. Pri kraju su i radovi na izgradnji vidikovca na Banj brdu sa kojim ćemo dobiti još jednu razglednicu Banjaluke.

Ponovo je upućen poziv Skupštini Grada da se održi sjednica Skupštine Grada, jer mnoga životna pitanja čekaju, poput besplatnih placeva za mlade bračne parove i rješenje vodosnabdijevanja sa sistema „Tunjice 1 i 2“.

Ove sedmice, tačnije od 1. avgusta započeli su i besplatni treninzi u Parku „Mladen Stojanović“ u okviru „Banjalučkog ljeta“. Nastavljene su i aktivnosti u okviru akcije „Od Banje Luke s ljubavlju“, pa tako i tokom avgusta možete pozvati humanitarni broj 1414 donirajući na taj način 1 KM za prikupljanje novčanih sredstava za izgradnju kuće za privremeno i dugoročno zbrinjavanje djece, mladih i odraslih sa smetnjama u razvoju.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)