“ULAŽEMO SVE VIŠE SREDSTAVA” Banjaluka sufinansira članarine mladim sportistima (VIDEO)

“ULAŽEMO SVE VIŠE SREDSTAVA” Banjaluka sufinansira članarine mladim sportistima (VIDEO)

Za članarine ove godine izvdvojeno je 70.000 KM.

Grad Banjaluka i ove godine sufinansiraće članarine  za mlade u sportskim organizacijama.

Gradonačelnik Draško Stanivuković uručio je ugovore o sufinansiranju sportskim organizacijama, koje su se prijavile na Javni poziv.

Kako je istakao Grad u kontinuitetu podržava sportske kolektive i mlade koji se bave sportom.



– Sve više sredstava ulažemo u sport. Kroz subvencionisanje sportskih članarina pokazujemo nastavak našeg opredjeljenja da ulažemo u sport. Preko 340 članarina mjesečno za 28 klubova su samo početak, i na ovome nećemo stati – kazao je gradonačelnik.

Za članarine ove godine izvdvojeno je 70.000 KM.

– Na ovaj način i direktno motivišemo te mlade ljude, ali i pomažemo sportske organizacije. Nemoguće je da naši sportski klubovi napreduju i ostavaruju rezultate ako nemaju podmladak da ide prema naprijed, da tenira, da se usavršava – naveo je gradonačelnik.

Savjetnica gradonačelnika, Mirna Savić – Banjac kazala je da je veliki broj sportskih klubova koji su se javili putem javnog poziva i ostvarili sufinansiranje članarina za za djecu koja treniraju.

-Napravljen je projekat na način da klubovi sami mogu da procijene koja su to djeca koja su imala posebne rezultate ili ona čiji će roditeljima značiti da nekoliko mjeseci budu oslobođeni članarine. Drago nam je da ovaj projekat živi, trudimo se da iznosi svake godine budu veći – kazala je Savić – Banjac.

U ime RK Borac, Vladimir Branković zahvalio je gradonačelniku i Gradu i na ovom vidu podrške.

-Čestitam na ovom kvalitetnom projektu koji u kontinuitetu pomaže klubovima. I ova davanja su svaki put sve veća i to nam je značajna podrška – kazao je Branković.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)