GEST ZA DIVLJENJE Vatrogascu ponudili ljetovanje, on ga poklonio mladiću koji boluje od leukemije
Foto: A.Čavić

GEST ZA DIVLJENJE Vatrogascu ponudili ljetovanje, on ga poklonio mladiću koji boluje od leukemije

Gest koji vraća vjeru u ljude.

Vatrogasac iz Zagreba Josip Fabijanić već godinama sa sobom na godišnji odmor nosi i vatrogasnu uniformu za slučaj da negdje izbije požar pa da treba da pomogne u gašenju.

Dobri ljudi ponudili su da mu plate ljetovanje, kako bi mogao da se odmori i ne brine za posao, ali se on tada sjetio Damira tinejdžera (16) iz Vukovara, koji je nedavno ostao bez majke, a boluje od leukemije.

– Ja sam tu još uvijek na ljetovanju. Evo me! Na ljetovanju, već pet godina svaki put ide uniforma sa mnom. Moja žena je luda zbog toga. I tri ili dvije nedjelje miruje sve i tako sam rekao i ove godine: “Momci, kad ja odem za Zagreb, biće sve mirno”. Međutim, evo, nastala je ova kataklizma. Ali, ima, ima tu Boga, riješićemo mi to – rekao je Josip Fabijanić, vatrogasac JVP Grada Zagreba, prije nekoliko dana kad je spasavao Tučepe zajedno s dalmatinskim kolegama.



Gest za divljenje

Nakon toga je u redakciju portala Net.hr stigla poruka jednog inženjera: “Želim Josipu i njegovoj porodici da platim ljetovanje. Po mogućnosti negdje izvan Hrvatske kako ne bi opet radio na odmoru”.

Ali kad su novinari vijest javili Josipu, on je poručio da ima drugu ideju.

– Gospodinu hvala i hvala u ime moje porodice. Ako postoji takva volja kod gospodina da nagradi neki posebni trenutak, neku posebnu osobu, hvala mu. Meni se u glavi vrti jedan dečko iz Vukovara. Damir, ako se ne varam. Šesnaest godina ima, kao moje dijete. Ja ću, Damire, tebi to prepustiti jer tebi su ta sredstva puno bitnija i puno bitnije ti je da u životu kreneš u jednom ljepšem svjetlu, da za tebe bude neki ljepši trenutak od one patnje koju si prolazio. Damire, za tebe. Ok? Može? Drži se, stari – rekao je, pa obrisao suze s lica rekavši kako je u pitanju samo znoj.

Velika borba Damira (16)

Damir (16) prolazi vrlo težak period u životu. Prije dva mjeseca umrla mu je majka, a on sam je između dva ciklusa hemoterapije. O situaciji u kojoj se našao je rekao kako je Bog možda uzeo njegovu majku kako se ne bi mučila gledajući njega kako se muči.

Damiru je sada hitno potreban davalac matičnih ćelija.

Kad se traži davalac, prvo se pretražuje porodica, braća ili sestre. Damir braće i sestara nema, nema više ni majku, a od oca u životu nije dobio ni prezime. Ima tek ujaka i baku, prenosi Srpskainfo.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)