CIK objavio gdje će moći glasati državljani BiH koji žive u inostranstvu
Foto: V.Ševčuk

CIK objavio gdje će moći glasati državljani BiH koji žive u inostranstvu

Prvi put, glasanje će biti omogućeno i u počasnom konzulatu BiH za Gornju Austriju.

Centralna izborna komisija BiH danas je donijela odluku o organizovanju glasanja za Lokalne izbore 2024. godine u 14 diplomatsko-konzularnih predstavništava BiH u osam država.

Glasanje će biti moguće u ambasadama Bosne i Hercegovine u Beogradu, Berlinu, Beču, Kopenhagenu, Hagu, Ljubljani, Štokholmu, kao i u Briselu za Belgiju i Luksemburg.

Takođe, glasači će moći glasati u generalnim konzulatima BiH u Minhenu, Frankfurtu i Štutgartu, kao i u počasnim konzulatima u Gracu i Salcburgu. Ove godine, po prvi put, glasanje će biti omogućeno i u počasnom konzulatu BiH za Gornju Austriju.



Centralna izborna komisija BiH obavještava da glasanje za Lokalne izbore 2024. godine neće biti organizovano u određenim diplomatsko-konzularnim predstavništvima zbog nedovoljnog broja prijavljenih glasača, prenosi Klix.

Međutim, glasačima će biti omogućeno glasanje putem pošte. Ova informacija biće dostavljena svim prijavljenim glasačima najkasnije 40 dana prije održavanja izbora. Odluka o određivanju biračkih mjesta za glasanje u DKP BiH biće objavljena na web stranici Centralne izborne komisije BiH.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)