Njemačka produžava granične kontrole
Foto: Pexels

Njemačka produžava granične kontrole

Borba protiv krjumčara pokazal se uspješnom.

Granične kontrole koje je uvela Njemačka mogle bi da budu produžene i poslije 15. decembra ako bude potrebno, jer su se pokazale veoma uspješnim u borbi protiv krijumčara i neregularnih migracija, izjavila je njemačka ministarka unutrašnjih poslova Nensi Fezer.

– Granične kontrole ostaće onoliko koliko je potrebno – rekla je Fezerova u Gerlicu, na granici sa Poljskom, i dodala da će to stanje vjerovatno potrajati dok ne stupi na snagu evropski sistem azila.

ЕU je u decembru postigla dogovor o novim pravilima za rješavanje neregularnih dolazaka azilanata i migranata, a sporazum je pozdravljen kao napredak nakon gotovo decenijskog spora o tom pitanju. Sporazum bi mogao da stupi na snagu krajem 2025. godine.



Njemačka je najavila strože kontrole na svojim kopnenim granicama sa Poljskom, Češkom i Švajcarskom kao odgovor na prošlogodišnji nagli porast broja zahtjeva za azil.

– Postigli smo veliki uspjeh u smanjenju neregularnih migracija, a borba protiv krijumčara je bila veoma efikasna – rekla je Fezerova.

Ona je dodala da je Berlin obavezan da obavijesti Еvropsku komisiju o produženju graničnih kontrola, prenosi ATV

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)