Stanivuković o Trivićevoj: Svojim radikalizmom više pomaže SNSD-u nego što radi u svoju korist
Foto: Klix/YT screenshot

Stanivuković o Trivićevoj: Svojim radikalizmom više pomaže SNSD-u nego što radi u svoju korist

Odluka da se kandiduje je rizična, drugi poraz zaredom bio bi težak oporavak - rekao je on.

Gradonačelnik Banjaluke i predsjednik GrO PDP, Draško Stanivuković, u intervjuu za Klix osvrnuo se na predstojeće lokalne izbore, posebno komentarišući svoju bivšu stranačku kolegicu, a sadašnju protivkandidatkinju, predsjednicu Narodnog fronta, Jelenu Trivić. Prema njegovim prognozama, očekuje da će njegova podrška premašiti 40 posto glasova, dok će Trivićeva zauzeti treće mjesto, iza kandidata SNSD-a.

Stanivuković je izrazio uvjerenje da se Trivićkina kandidatura ne temelji na realnoj želji za pobjedom, već na nezadovoljstvu nakon prošlih izbora.

-Čini se da je njenu odluku više motivisalo nezadovoljstvo zbog prethodnih izbora, nego stvarna želja za pobjedom. Ako je svjesna da bi poraz drugi put zaredom bio težak za oporavak, onda je njena odluka, premda je poštujem, prilično rizična – izjavio je Stanivuković.



On je dalje istakao da Trivićeva svojim postupcima zapravo više pomaže kandidatu SNSD-a, nego što radi u svoju korist.

-Ako je već vjerovala da je pobijedila na prethodnim izborima za predsjednicu, sadašnja kandidatura za gradonačelnika djeluje nelogično. Njeno ponašanje, koje se uglavnom svodi na kritiku mene, više ide u korist SNSD-u nego njoj samoj – naglasio je Stanivuković.

Posebno je kritikovao njen radikalan pristup, tvrdeći da Trivićeva odbacuje sve što je postignuto u Banjaluci, bez obzira na vrijednost.

-Ona ide u jedan radikalizam, gdje sve što uradite, nije dovoljno dobro. Ne prepoznaje važnost projekata kao što su izgradnja Centralnog spomen-obilježja poginulim borcima Vojske Republike Srpske, legalizaciju objekata ili besplatne knjige, već isključivo traži mane – rekao je Stanivuković.

Na pitanje o njenim tvrdnjama da je pokradena na prošlim izborima, Stanivuković je naglasio da je izborni proces u Banjaluci bio fer i pošten, te da su sačuvali integritet izbora.

-Ja mogu reći da su izbori u Banjaluci bili fer i pošteni, ali ne želim negirati njena saznanja o nepravilnostima u drugim dijelovima Republike Srpske. Poštujem njena uvjerenja i bio sam dio te njene priče da se to istraži do kraja. Ali evo dvije godine poslije ne želim da negiram njena saznanja, ne želim da određeni animozitet koji ona pokazuje prema meni određuje neke moje stavove – rekao je on.

Govoreći o njihovom odnosu, Stanivuković je dodao da, iako su se udaljili, ne želi javno iznositi detalje koji bi mogli štetiti njenom ugledu.

-Čak i kada prijatelji prestanu biti prijatelji, tajne ostaju tajne. Bio sam svjedok mnogih stvari koje bi, da su objavljene, naštetile njoj i njenom timu, ali smatram da to nije ispravno. Neke od najvećih političkih borbi smo vodili zajedno i u mom sistemu vrijednosti te stvari ostaju zauvijek na nekom mjestu. Kada o nekome s kim ste svašta prošli pričate na potpuno drugačiji način, kao što ona radi o meni, više govorite o sobe nego o toj osobi – zaključio je Stanivuković.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)