Predana peticija za zakazivanje VANREDNE Skupštine grada u vezi sa vodosnabdijanjem
Foto: Grad Banjaluka

Predana peticija za zakazivanje VANREDNE Skupštine grada u vezi sa vodosnabdijanjem

Gradski menadžer poručio da je prioritetno rješavanje pitanja vodosnabdijevanja potkozarskih mjesta.

Gradski menadžer Bojan Kresojević kazao je da u ovom momentu nema važnijeg pitanja od rješavanja vodosnabdijevanja stanovnika u sjeverozapadnom dijelu Banjaluke.

– To je svima jasno osim predsjedniku Skupštine Grada, koji već mjesec dana izbjegava da zakaže vanrednu sjednicu Skupštine Grada sa jednom tačkom, a to je rješavanje ovog problema. Građani vrše pritisak da se taj problem riješi i u tom pogledu imaju našu podršku. Za sedam dana putem peticije kojom se traži zakazivanje vanredne sjednice Skupštine sakupljeno je 1.358 potpisa. To su potpisali ljudi koji žele da se ovaj njihov problem riješi – kazao je gradski menadžer, koji je danas i predao inicijativu za zakazivanje vanredne sjednice, a na osnovu peticije za rješavanje pitanja vodosnabdijevanja potkozarskih mjesta.



Prema njegovim riječima – „ovo je sasvim jasan pokazatelj legitimiteta za rješavanje ovog problema i odgovornosti koju treba da preuzme predsjednik Skupštine u rješavanju ovog problema“.

– Pitam još jednom zašto ne može za ovo pitanje da bude održana vanredna sjednica, koja je u proteklom periodu zakazivana za različita pitanja – kazao je gradski menadžer.

U ime preduzeća „Vodovod“, vršilac dužnosti tehničkog direktora, Radovan Majkić kazao je da trenutno gotovo 96 odsto grada ima uredno vodosnabdijevanje.

U ovom periodu elementarne nepogode suše, prema njegovima riječima grad nikada nije bio bolje snabdjeven vodom.

– Bez obzira na ovaj procenat, svjesni smo da oni stanovnici koji nemaju vodu za njih je to najveći problem. Želim da istaknem da to područje Potkozarja koje ima problem sa vodom, njihovi problemi se jedino mogu riješiti povećanjem mreže a to je izgradnja novog cjevovoda FI 700 – kazao je Majkić.

Napomenuo je da su različiti izazovi i za dio seoskih vodovoda koje su ranije preuzeli od Centra za razvoj sela.

– U Vodovodu dajemo maksimalne napore sve od sebe da mreža bude optimalno popunjena. Dakle, radimo u interesu građana – zaključio je Majkić.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)