Čovjek kojeg ne možete slagati: Ostoja je stručnjak za poligraf (VIDEO)

Čovjek kojeg ne možete slagati: Ostoja je stručnjak za poligraf (VIDEO)

Nije bitno koliko puta padate u životu, bitno je koliko puta ustajete, priča emotivno Krstić.

Ostoja Krstić je čovjek kog ne možete slagati jer je stručnjak za detektor laži.

Prvo je završio Višu pedagošku školu, a u policiju ulazi sasvim slučajno. Kao student bio je odabran  kao jedan od 30 saobraćajaca koji će uljepšati ulice Beograda. Uslijedile su godine rada na poligrafu u Policijskoj stanici “29 novembar”, kako Krstić kaže daleko poznatoj i ozloglašenoj stanici.



– Ako se govori o ubistvima imao sam sreću i nesreću. Ne samo sa onim čovjek na čovjeka, jednostruka ubistva, nego i četvorostruka i višestruka. Treba to slušati. Jer sam imao čast i sreću, ja uvijek to kažem, to što studenti mene pitaju i kažu kako mu čestitate, a on ubio čovjeka. E da ja njemu nisam, kad je donio odluku da kaže istinu, pružio ruku, on bi zaćutao i zavukao se u svoju ljušturu – kaže prof. dr Krstić.

Postao je doktor nauka iz oblasti bezbjednosti-smijer kriminalistike, napisao je 88 stručnih radova od kojih 21 na svetskim jezicima, kao i nekoliko romana. Poslednji roman prof. dr Krstića „Teret nasljeđa“ u publici je prihvaćen sa oduševljenjem.

To je, kaže, njegova životna priča, u kojoj od rođenja do penzionisanja traga za zavičajem, to je i povratak  u zavičaj, rodni Batković, koji je bio, na neki način, i njegov životni zavjet. Istovremeno, to je i put traganja za istinom.

– Ja sam svoj teret, teret nasljeđa, taj teret o kome se toliko priča živio… Ja nisam žeieo da rasplačem čitaoce. Dobijao sam svakakve poruke, pozitivne… Jedna čitateljka je napisala da sljedeći put uz knjige dijelim i papirne maramice.

Moj teret nosim sa sobom, navikao sam se i gdje god sam mogao, da se izdignem iznad toga. Bilo je padova, uspona, zastoja, te tri ravni, uzlaz, ravan, silazna i tako… Nije bitno koliko puta padate u životu, bitno je koliko puta ustajete – priča emotivno Krstić.

Krstićeva najprodavanija knjiga je “Zanimljiva kriminalistika”, u kojoj je opisano 460 najinteresantnijih slučajeva širom svijeta na kojima je radio kao poligrafista u kojoj oktiva i ko je pokrao Sofiju Loren, sa kojom je, kako kaže, htio to ili ne pio kafu, a to je bio san mnogih dječaka i djevojčica.

BN

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)