VLADA VELIKO INTERESOVANJE Preko 11.860 zahtjeva za kartice za povoljniju kupovinu
Foto: Grad Banjaluka

VLADA VELIKO INTERESOVANJE Preko 11.860 zahtjeva za kartice za povoljniju kupovinu

Mjera kojom Banjalučani mogu mnogo da uštede.

Od uvođenja nove mjere podrške, preko 11.860 Banjalučana predalo je zahtjev za izdavanje „Kartice prijateljstva“ i „Kartice za zdravo djetinjstvo“ za povoljniju kupovinu u više prodajnih objekata na području grada.

-Uz besplatan javni prevoz, ovo je još jedna doživotna mjera podrške za naše penzionere i lica starija od 65 godina, ali i mjera podrške roditeljima djece dobi do 7 godina, samohranim roditeljima i roditeljima djece sa poteškoćama u razvoju – ističe koordinator za sprovođenje mjere izdavanja „Kartica prijateljstva“, Tanja Palačković, dodajući da je velika zainteresovanost sugrađana što potvrđuje i veliki broj zahtjeva od početka primjene ove mjere – nešto manje od dvije semdice.

Kako ističe, svi penzioneri i lica starija od 65 godina zahtjev za izdavanje „Kartice prijateljstva“ mogu predati u prostorijama bivšeg Vojnog odsjeka, Udruženja penzionera grada Banjaluka u Grčkoj ulici, ali i u prostorijama svih mjesnih zajednica.



Potrebno je da penzioneri uz popunjen zahtjev prilože: kopiju lične karte i kopiju čeka od posljednje penzije. Kada je riječ o licima starijim od 65 koja nemaju penziju, umjesto čeka od penzije potrebno je da uz kopiju lične karte prilože ovjerenu izjavu da ne primaju penziju ovdje niti u inostranstvu.

Za „Kartice za zdravo djetinjstvo“, iz nadležnog Odjeljenja za društvene djelatnosti podsjećaju roditelje da svoj zahtjev mogu preuzeti ispred Prijemne kancelarije ili onlajn OVDJE.

Naime, roditelji djece uzrasta do sedam godina, kao i trudnice treba da ispune zahtjev za izdavanje kartice i predaju ga u Gradsku upravu u kancelarije Odjeljenja za društvene djelatnosti – broj 23 i 24.

Zahtjev se može uzeti ispred Prijemne kancelarije, pretinac broj 75, a porodica podnosi jedan zahtjev bez obzira na broj djece.

Uz zahtjev je potrebno priložiti uvjerenje o prebivalištu za roditelja ukoliko dijete ne ide u vrtić ili režijski račun, odnosno roditelji korisnici usluga JU „Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje“ Banjaluka i subvencija Grada Banjaluka za privatne predškolske ustanove ne dostavljaju uvjerenja o prebivalištu, već samo zahtjev. Predaja zahtjeva moguća je svakim radnim danom od 8.30 do 15.00 časova.

Za „Karticu prijateljstva“ za samohrane roditelje i roditelje djece sa poteškoćama u razvoju potrebno je predati uvjerenje o prebivalištu (za roditelje) na teritoriji Grada Banjaluka ili režijski račun (ne stariji od šest mjeseci) i Uvjerenje JU Centar za socijalni rad kojim se dokazuje status samohranog roditelja, odnosno roditelja djece sa poteškoćama u razvoju.

Zahtjev se nalazi u holu Grdaske uprave ispred Prijemne kancelarije, pretinac  broj 76, a možete ga preuzeti i OVDJE. Popunjen obrazac treba predati nadležnom Odjeljenju za društvene djelatnosti (kancelarija broj 24) u vremenu od 8.30 do 15.00 časova.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)