SJAJNA VIJEST ZA BANJALUČANE! Grad poklanja projekte za kuće inspirisane simbolima grada (FOTO)

SJAJNA VIJEST ZA BANJALUČANE! Grad poklanja projekte za kuće inspirisane simbolima grada (FOTO)

Uz ponudu besplatnih placeva.

Grad Banjaluka uveo je još jednu mjeru podrške mladim ljudima koji žele da ostanu u svom gradu, a nova mjera, sudeću po svemu, jedinstvena je u regionu.

Naime, Grad Banjaluka svojim sugrađanima poklanja besplatne projekte za kuće, posebno rađene za Banjaluku i namijenjene porodičnom životu.

Gradonačelnika Banjaluke, Draško Stanivuković, rekorder je po uvođenju olakšica za svoje sugrađane, a danas je objavio i ovu novu mjeru.



– Uz besplatne placeve, besplatne građevinske dozvole kao priključke na vodovodnu i kanalizacionu mrežu naši građani imaju pravo i na besplatan projekat za kuću i to od 90m2 do 200m2, u zavisnosti od modela kuće koji izaberu – najavio je on, podijelivši na mrežama fotografije projekata ovih kuća.


Lipa, Vrba i Kesten nazivi su tipskih projekata kuća koje Grad Banjaluka poklanja svojim građanima.

Sudeći po fotografijama kuće karakterišu moderan stil i prostranost, a pozitivni komentari već se nižu.

-Banjaluka je jedini grad koji nudi sve ove vrste podrške svojim građanima i to potpuno besplatno, jer Banjaluka je porodica. Sve dodatne informacije možete dobiti u Kacelariji za građane (soba 22) u prizemlju Gradske uprave kao i u Odjeljenju za društvene djelatnosti – poručio je Stanivuković.

S obzirom na to da projekat za kuću košta i do 3.000 KM, ovo je sigurno velika ušteda za one koni planiraju da gradr kuću u gradu na Vrbasu.

Ovim se Banjaluka stavila na sami vrh lokalnih zajednica po izdvajanju novca za pronatalitetetne mjere.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)