Zolak o stanju u Vodovodu: Voda je ispravna, SNSD gubi u Banjaluci i pokušavaju lažima obmanuti javnost (VIDEO)
Foto: V. Ševčuk

Zolak o stanju u Vodovodu: Voda je ispravna, SNSD gubi u Banjaluci i pokušavaju lažima obmanuti javnost (VIDEO)

Radi se 15 kontrola dnevno, 6.000 godišnje, naravno da je voda ispravna - rekao je on.

Direktor Vodovoda, Aleksandar Zolak, dansa se obratio građanima Banjaluke te poručio da je voda potpuno ispravna za piće,  da se kontroliše 6.000 puta godišnje, te ih pozvao da ne nasjedaju na lažne informacije pojedinaca.

Zolak je novinarima pokazao nalaz inspekcije koji potvrđuje da je voda ispravna, te poručio da nema mjesta panici koju proizvode pojedinci u SNSD.



Tu smo s ciljem stavi tačka na gnusne laži koje SNSD preko svojih medija praktično od početka suše, a to je negdje kraj maja, plasira u medije i stvara probleme svima nama, koristeći ljeto kakvo se ne pamti unazad koliko godina. Voda je ispravna, i tome se niakkav argument, odnosno laž ne može suprotstaviti. To su ustanovili i inspektori koji su u petak i ponedjeljak bili u Vodovodu – kaže direktor Vodovoda i dodaje da su uzorke poslali i na više instituta u regionu.

Ističe da je problem SNSD koji kako kaže, znaju da gube izbore u Banjaluci.

– Oni huškaju narod na nas zašto nemaju vode, a oni ima stvorili taj probelem prije 12 godina. Oni su tada zadužili grad za pare za cjevovod i rezervoar. Trošite svoje vrijeme ubudale koliko hoćere, a nas pustite da radimo svoj posao. Voda je sigurna, 6.000 kontrola se radi godišnje. Svi problemi imaju korijen u komitetu SNSD- om sad drže kao taoce narod od Tunjica do Prijedora jer neće da izglasaju kredit da se stave cijevi – rekao je Zolak.

Još jednom je pozvao javnost da pita SNSD gdje je novac iz 2012. godine koji je bio namijenjen za izgradnju cjevovoda i rezervoara.

– Pitajte njih gdje su otišle pare, gdje su te pare za cjevovod, pošto su uzeli kredit koji je ova administracija vratila za rezervoar i cjevovod. Ostavili su samo rezervoar – to u vrtiću ne bi prošlo. Šta su rekli, gdje su pare? Ljudi su nezadovoljni s pravom jer ih SNSD drži kao taoce, a oni ne žele riješiti ono što su trebali riješiti prije 12 godina. Ko ne bi bio isfrustriran? Imamo komentare, laži, petljanja, obmane i uzbune. Ja sam to prošao u Agenciji za lijekove, u vezi s tehničkim kiseonikom. Vodovod može dostaviti vodu kroz cjevovod koliko stigne, poslije toga stupa civilna zaštita i cisterne. Ovo je elementarna nepogoda za sve osim za SNSD – rekao je Zolak.

Dodaje da Banjaluka ima 1.800 kilometara cijevi, pola od toga je u gradu, pola na selu.

– Čak 220 kilometara je zasluga gradonačelnika Stanivukovića. Banjaluka nikada bolje nije bila pokrivena vodom nego ove godine. Imamo preko 3.000 kvarova u toku godine, to je otrpilike desetak dnevno, i to rješavamo u danu – rekao je Zolak.

Zolak kaže da je godišnji prosjek kvarova kada je SNSD bio na vlasti bio preko 4.000 te da su oni to sada smanjili za trećinu.

– Mi sada imamo najmanje resursa, širimo mrežu, radimo besplatne priključke i uspjeli smo da smanjimo prosjek za 30 odsto nego kada se SNSD pitao – zaključio je Zolak.

 

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)