“Dvojica doktora grubo koriste UKC za političku promociju” Popović tvrdi da Đajić i Šobot vode preuranjenu kampanju
Foto: ustupljena fotografija

“Dvojica doktora grubo koriste UKC za političku promociju” Popović tvrdi da Đajić i Šobot vode preuranjenu kampanju

Ističe da se javni resursi zloupotrebljavaju u svrhu promocije političkih kandidata.

Na nekoliko portala, među kojima je i portal Radio televizije Republike Srpske, kao i sajtu Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske danas je objavljena vijest da je u Klinici za kardiologiju Univerzitetskog kliničkog centra pušten je u rad aparat najsavremenije tehnologije, čime su dvojica doktora grubo iskoristita UKC za svoju političku promociju.

Rekao je ovo član Gradskog odbora PDP Banjaluka Branko Popović ističući da se, osim zloupotrebe javnih resursa, izjave dvojice doktora koji su ujedno i kandidati mogu se posmatrati kao dio preuranjene izborne kampanje i zloupotreba javnih resursa u svrhu promocije političkih kandidata.

– Naime, generalni direktor UKC Srpske, Vlado Đajić, koji je ujedno nosilac liste SNSD za listi odbornika, koristi priliku da se pohvali nabavkom ovog aparata, ističući ulogu Vlade Republike Srpske, čime stvara sliku o sebi kao osobi koja se zalaže za dobrobit građana, ali u pozadini promoviše političke interese. Takođe, načelnik Klinike za kardiohirurgiju, Nikola Šobot, koji je kandidat za gradonačelnika, kroz svoje izjave koristi ovu priliku političku promociju. Ovakvi postupci otvaraju pitanje da li se ovakvi projekti koriste za stvarnu dobrobit građana ili za predizbornu političku promociju, čime se narušava povjerenje u institucije i zloupotrebljavaju javni resursi u političke svrhe – kaže Popović i dodaje:



– Pozivamo Centralnu izbornu komisiju (CIK) da reaguje i ispita da li je došlo do zloupotrebe javnih resursa u svrhu političke promocije. Korištenje zdravstvenih ustanova i javnih projekata za političke ciljeve ne bi trebalo biti tolerisano, jer se time ugrožava transparentnost i fer izborni proces, te zloupotrebaljava zdravlje građana – navodi on.

Kako se brinu o pacijentima i o UKC, ističe Popović, najbolje govori slučaj prokišnjavanja u novoizgrađenom bloku UKC, onim kojim se hvale na sva usta.

– I to potvrđuje da zdravstvo, osim što krvari, ono i prokišnjava, a da se dvojac Đajić/Šobot posvetio samo kampanji, ne i svojoj primarnoj profesiji – zaključuje Popović.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)