Helikopteri Srbije i Srpske i danas gase požare u NP “Sutjeska”
Foto: ATV BL

Helikopteri Srbije i Srpske i danas gase požare u NP “Sutjeska”

Uočeno nekoliko novih manjih požara od jutros.

Direktor Helikopterskog servisa Republike Srpske Boban Kusturić izjavio je danas da helikopter ovog servisa i helikopter Helikopterske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Srbije gase požar na području Nacionalnog parka “Sutjeska”.

Kusturić je rekao da su jutros na požarištu uočeni novi požari, odnosno par tačkastih požara.

-Zbog toga pripadnici Helikopterske jedinice iz Srbije nisu mogli biti prisutni na dodjeli zahvalnica – rekao je Kusturić novinarima nakon prijema kod predsjednika Vlade Srpske Radovana Viškovića i uručenja zahvalnica za angažovanje u gašenju požara.



On je zahvalio predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i ministru unutrašnjih poslova Srbije Ivici Dačiću, a posebno je za angažovanje helikoptera iz Srbije zahvalio komandantu Helikopterske jedinice MUP-a Srbije Nenadu Nediću i pripadnicima te jedinice koji su bili angažovani zajedno na gašenju požara, kao i premijeru Viškoviću za podršku koju su imali na požarištu.

Kusturić je podsjetio da bi nedavni požari u Nacionalnom parku “Sutjeska” bili ranije ugašeni da nije bilo “peripetija iz Sarajeva”.

Prema njegovim riječima, prije dva dana se pokazalo izuzetno važnim i efikasnim u gašenju požara na području opštine Gacko da, po odluci donesenoj sa predsjednikom Srpske Miloradom Dodikom, premijerom Radovanom Viškovićem i rukovodstvom Srbije, helikopter MUP-a Srbije ostane u Srpskoj.

-Mogu govoriti u svoje lično i u ime pripadnika Herlikopterskog servisa Srpske, te Helikopterske jedinice MUP-a Srbije da nam je velika čast da branimo u mirnodopskim vremenima Republiku Srpsku za koju je više od 20.000 naših pripadnika vojske Republike Srpske dalo život – naglasio je Kusturić.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)