NOVA ŠKOLSKA GODINA Apel vozačima na dodatni oprez, novi red vožnje autobusa
Foto: D. Rakita

NOVA ŠKOLSKA GODINA Apel vozačima na dodatni oprez, novi red vožnje autobusa

Sutra počinje nova školska godina.

Završene su  aktivnosti na obilježavanju horizontalne saobraćajne signalizacije u zonama škole i sve je spremno za početak nove školske godine.

Poručili su ovo iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve, te istakli da je osim obilježavanja horizontalne saobraćajne signalizacije izvršena i kontrola i zamjena vertikalne saobraćajne signalizacije, čime su stvoreni uslovi za bezbjedan početak nove školske godine.

Iz resornog Odjeljenja su takođe apelovali na sve učesnike u saobraćaju na dodatni oprez, da prilagode brzinu i pripaze na naše najmlađe sugrađane, a ujedno su podijelili nekoliko korisnih savjeta, kako bismo unaprijedili bezbjednost djece u saobraćaju:



  • djeci – da uvjek prelaze ulicu na pješačkom prelazu, da se prilikom prelaska ulice uvjek zaustave i pogledaju lijevo-desno, da ne pretrčavaju ulicu, da uvjek sačekaju da se na semaforu upali zeleno svjetlo pa da onda pređu ulicu, da se ne igraju na ulici.
  • roditeljima – da imaju u vidu da su oni najvažniji vaspitači u saobraćaju, jer djeca veoma mnogo uče oponašanjem. Roditelji bi trebalo da se uvijek pridražavaju pravila u saobraćaju i da daju dobar primjer djetetu.
  • nastavnicima – da u okviru osnovnog obrazovanja rade na saobraćajnom obrazovanju i vaspitanju djece,
  • vozačima – da smanje brzinu, da poštuju saobraćajnu signalizaciju i da shvate da za volanom nema mjesta napetosti i nervozi,
  • svim nadležnim institucijama da ulože maksimalne napore na unapređenju bezbjednosti saobraćaja.

Više polazaka u javnom prevozu

Važno je podsjetiti i to da se s početkom nove školske godine, tačnije od 1. septembra javni prevoz vraća u režim u kojem je bio prije školskog raspusta, odnosno prije sezone godišnjih odmora.

Redovi vožnje, koji se primjenjuju od 1. septembra dostupni su na sajtu Grada i možete ih pogledati ovdje.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)