Javni poziv za imenovanje privremenog upravnika u neregistrovanim ZEV
Foto: A. Čavić

Javni poziv za imenovanje privremenog upravnika u neregistrovanim ZEV

Raspisan javni poziv.

Raspisan je javni poziv za imenovanje privremenog upravnika u neregistrovanim zajednicama etažnih vlasnika na teritoriji grada Banje Luke.

Kako je navedeno u javnom pozivu – na teritoriji Grada Banje Luke prisutan je veliki broj neregistrovanih zajednica etažnih vlasnika.

– Na taj način ne postoji pravni subjektivitet zajednica etažnih vlasnika, što otežava korištenje osnovnih usluga i izvođenje radova neophodnih za funkcionisanje zajednica etažnih vlasnika, poput snabdijevanja električnom energijom, snabdijevanja vodom, tekućeg i investicionog održavanja i slično, a zbog nemogućnosti zaključivanja ugovora sa pružaocima usluga i vršenja naplate pomenutih usluga od etažnih vlasnika – navodi se u pozivu.



Privremeni upravnik u ime zajednice etažnih vlasnika zaključuje ugovore o pružanju usluga i izvođačima radova, preuzima obavezu plaćanja nastalih troškova prema pružaocima usluga, svojim sredstvima garantuje isplatu obaveza prema pružaocima usluga i izvođačima radova, te vrši naplatu usluga od etažnih vlasnika. Za ove poslove privremeni upravnik ne ostvaruje naknadu.

Na javni poziv se mogu prijaviti pravna lica registrovana za poslove upravljanja stambenim zgradama, a dozvoljeno je i udruživanje više pravnih lica za prijavu na konkurs.

Prijave na javni poziv sa potrebnom dokumentacijom dostavljaju se u jednom primjerku (štampana verzija) u zatvorenoj koverti, putem protokola Gradske uprave (radnim danom od 08 – 15 časova) ili poštom na adresu Grad Banja Luka, Gradska uprava, Odsjek za saradnju sa zajednicama etažnih vlasnika, Kralja Alfonsa XIII br. 11, 78000 Banja Luka, sa naznakom „Prijava na Javni poziv za izbor prinudnog upravnika“, najkasnije do 14. septembra 2024 godine u 11.00 časova.

Za dodatne informacije, zainteresovani se mogu obratiti Odsjeku za saradnju sa zajednicama etažnih vlasnika ili na broj telefona: 051/498-469.

Kompletan javni poziv pogledajte OVDJE.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)