Francuski kolač s trešnjama
Foto: foodandmood

Francuski kolač s trešnjama

Lagani kolač sa trešnjama idealan je predstojeće ljetnje dane.

Ono što je zanimljivo kod njega je to što ne morate da budete previše spretni u kuhinji da biste ga zamutili i ispekli – možete ga i lijevom rukom praviti.

Takođe, sigurni smo da sa sastojke već imate u svom domu, tako da vam ova poslastica neće oduzeti puno vremena.

Sastojci:

  • 300 g trešanja
  • 70 g glatkog brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 3 jaja
  • 50 g šećera
  • 250 ml mleka
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • malo putera za podmazivanje

 



Priprema:

  • Izmiksajte posebno bjelanca, pa dodajte šećer kako biste dobili pjenastu strukturu. Nakon toga, dodajte žumanca, pa sve zajedno opet sjedinite mikserom.
  • Prethodno navedenoj smjesi dodajte brašno i prašak za pecivo, pa na kraju mlijeko i ekstrakt vanile.
  • Iskoristite puter za podmazivanje pleha, i na dno stavite trešnje, pa preko njih dobijeno tijesto.
  • Pecite na 180 stepeni, od 20 do 25 minuta.

 

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)