JAGNJETINA POSTALA LUKSUZ Poskupio kilogram pečenja u Jablanici
Foto: V. Ševčuk

JAGNJETINA POSTALA LUKSUZ Poskupio kilogram pečenja u Jablanici

Povećanje pravdaju nabavnom cijenom.

Jablanica je već decenijama prava oaza za ljubitelje pečenja i većina putnika prema Jadranu ovaj hercegovački gradić bira za mjesto za predah i osvježenje od puta.

Nažalost, cijene jagnjetine rastu iz mjeseca u mjesec i ona u jednom restoranu košta čak 50 KM. Radnici i šefovi restorana ne vole previše govoriti o cijeni jagnjetine, a njeno povećanje pravdaju činjenicom da je mnogo teže naći kvalitetnu jagnjetinu i da je nabavna cijena dosta porasla. Takođe, ističu da je poskupio i ugalj.

Cijene kilograma jagnjetine u pojedinim restoranima su od 40 do 45 KM. Kada se tome dodaju još prilozi i salate koje se posebno naplaćuju, onda je jagnjetina postala luksuz.



Janjetina u poznatom restoranu, koji se nalazi između Mostara i Čitluka u mjestu Sretnice, još od januara košta 50 KM, a nije isključeno da uskoro bude skuplja još za 5 ili 10 KM.

Popularni specijalitet u restoranu u Semizovcu košta 45 KM, piše portal Faktor.ba.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)