KAD NE ZNATE ŠTA Ispecite pile na soli
Foto: Pexels

KAD NE ZNATE ŠTA Ispecite pile na soli

Ništa jednostavnije.

Sastojci: Cijelo pile (težine od 1 kilograma), šaka soli.

Priprema:

1. Pile operite i posušite krpom.

2. U lim za pečenje (bez imalo masnoće) stavite 1 punu šaku soli na mjestu gdje će pile ležati.

3. Položite pile u lim, i to tako da ga polegnete prsima na sol. Jače pritisnite da dobro prilegne.

4. Uključite rernu na 180 stepeni i zaboravite na pile jedan sat. Nema polijevanja, dolijevanja, prelijevanja, okretanja. Nakon sat vremena (ako je pile teže od kilograma, produžite vrijeme pečenja za desetak minuta), pile je pečeno.

5. Izvadite ga, prohladite, izrežite i poslužite, prenosi Avaz.



KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)