Kako da vam krompir iz rerne bude dovoljno hrskav?
Jedan trik je važan.
Krompir je gotovo svima omiljena namirnica i uživamo u njemu spremajući ga na bezbroj načina.
Jedan od načina je pripremanje u rerni, međutim, lako je pogriješiti u pripremi, pa ne ispadne toliko hrskav koliko bi trebalo.
Ukoliko se pitate gdje griješite, kuvar Mark Vilijams, osnivač škole kuvanja u hotelu s pet zvezdica “The Grand York”, kaže da je najvažnije ono što radite nakon što krompir prokuva.
Da biste dobili savršeno pečen krompir, ogulite ga i stavite u hladnu vodu, a zatim sačekajte da provri. Kuvajte oko šest minuta dok rubovi ne omekšaju.
– Zatim ocjedite krompir i čekajte da iz njega izađe sva para, odnosno da se malo ohladi. Nikad nećete dobiti hrskavi krompir ako je pun vode – objasnio je.
– Zagrejte masnoću u rerni. Moj izbor je ptičja mast. Ne zaboravite da začinite krompir, a zatim ga prebacite na masnoću i pecite u vrućoj rerni 20 minuta. Tako će se stvoriti korica sa svih strana – poručio je.