Kako napraviti savršenu kajganu za doručak!?
Foto: Unsplash

Kako napraviti savršenu kajganu za doručak!?

Nemojte pripremati na jakoj vatri...

Lako se spremaju, ali nekada neke stvari uradimo pogrešno, a da i ne znamo, pa ne bude baš savršeno.

U čemu griješite, pa vam kajgana ne bude savršena?

Pripremate kajganu na jakoj vatri



Brzo će biti gotova, ali ne treba ih spremati na jakoj vatri. Nećete uštedjeti na vremenu, tako da slobodno zagrijte tavu na srednjoj vatri i onda tek dodajte jaja. Ovako će se najravnomernije ispržiti.

Mutite jaja u tavi

Ni ovom metodom nećete dobiti na vremenu. Zaboravite na razbijanje jaja direktno u tavi. Uzmite malu činiju ili tanjir, umutite ih viljuškom i začinite, a onda nakon što se tiganj zagrijao dodajte.

Ostavljate ih predugo u tavi nakon spremanja

Kada ste jednom isključili ringlu, jaja nikako nemojte ostavljati još u tiganju. Ona brzo mijenjaju svoj oblik i dovoljna im je mala količina toplote da se izboliče. Kako biste izbjegli da budu suva i tvrda, izvadite ih odmah nakon pripreme iz tiganja.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)