Klasika na tanjiru: Donosimo vam recept za najukusnije punjene tikvice
Foto: Pexels

Klasika na tanjiru: Donosimo vam recept za najukusnije punjene tikvice

Jednostavan i hranljiv ručak u kome će uživati ​​cijela porodica.

Tikvice su postale gotovo redovan sastojak u našoj “ljetnjoj kuhinji”, a za to postoji i dobar razlog.

Ovoga puta, naša kuhinja vam predstavlja recept za punjene tikvice kojima ne može da se odoli. Zavrnite rukave i “navalite” na pripremu!

Sastojci za punjene tikvice: 



4 veće mlade tikvice

300 g slaninice, nasjeckane

200 g kačkavalja

2 veća paradajza

so

biber

ulje

1 srednja glavica crnog luka

Priprema punjenih tikvica:

Tikvice operite i isijecite na pola, po dužini.

Izdubite sredinu i ubacite u činiju.

U istu činiju dodajte slaninicu, nasjeckani paradajz i luk.

Pomiješajte sve, posolite i pobiberite, pa napunite tikvice.

Po želji, možete preko dodati kolutove paradajza, pa preko narendajte kačkavalj.

Prelijte malo ulja i poređajte u pleh obložen papirom za pečenje.

Pecite u zagrijanoj rerni na 200 stepeni 15 minuta, tačnije, dok se ne zapeče lijepo.

Prijatno!

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)