Najkremastija ledena poslastica za vrele ljetnje dane
Predstavljamo vam recept za kremasto zadovoljstvo intenzivnog voćnog ukusa.
Pun voćni ukus glavna je odlika ovog slatkiša kojem ćete se uvijek vrćati.
Iako je najpopularnija, sladoled nije jedina ledena poslastica kojom se možemo osvežiti i zasladiti u ljetnjim mjesecima!
Postoji mnogo recepata za brzu pripremu ledenih slatkiša, a mi vam predstavljamo recept za kremasto zadovoljstvo intenzivnog voćnog ukusa.
Sve što je potrebno jeste da pažljivo odaberete voće, uključite blender i sve će biti gotovo za 20-30 sekundi. Onda vam ostaje samo da sačekate da se zaledi i uživate u svakom zalogaju…
Sastojci:
500 grama smrznutog voća
čaša jogurta
100 grama šećera u prahu
sok od jednog limuna
Priprema:
Dobro izblendajte smrznuto voće, najbolje borovnice, višnje, trešnje, kupine ili prethodno zaleđene breskve. Najvažnije je da ne odaberete neko voće koje ima visok udio vode, kao što je lubenica, jer će to narušiti teksturu kada slatkiš počne da se topi.
Nakon što izblendate, prelijte jogurtom, pa dodajte šećer i sok od limuna i sve dobro promiješajte. Ako želite nešto slađi ukus, sipajte sok od samo polovine limuna ili dodajte još jednu kašiku šećera u prahu.
Potom stavite u zamrzivač, da odstoji oko sat vremena, pa poslužite uz komadiće svježeg voća, mljeveni keks ili čokoladni preliv, piše glossy.espreso.